Sljedećih dana sunčanije i toplije vrijeme i to u cijeloj zemlji. Bit će i lokalnih pljuskova, osobito u unutrašnjosti i na krajnjem jugu, ali ne onako izraženih i jakih kakvi su bili prošlog tjedna.

Galerija


Temperatura polako raste pa će u nedjelju u većini krajeva biti još malo toplije - oko 27, 28 stupnjeva, a na Jadranu i do 30.

Tlak zraka polako raste pa ćemo i u nedjelju biti pod utjecajem grebena anticiklone, no ipak zbog utjecaja vlage i nestabilnosti na jugoistoku, još će biti i pljuskova.

Ujutro još posvuda pretežno sunčano, ali na moru i vjetrovito. Puhat će umjerena do jaka bura, u podvelebitskom dijelu opet najjača pa će tijekom noći i ujutro biti i olujnih udara. Temperatura od 15 do 18, a na Jadranu oko 21 stupanj.

U drugom dijelu dana nastavit će se pretežno sunčano i toplo. Ipak, u Podravini i prema istoku zemlje bit će i nestabilnosti - uglavnom kratkotrajnih, grmljavinskih pljuskova.

U Slavoniji i Baranji bit će promjenjivo pa će sunčana razdoblja povremeno prekidati grmljavinski pljuskovi i kiša. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar, a temperatura će se popeti najviše do 28.

U Gorskom kotaru pretežno sunčano i također malo toplije, ali u Lici će kao i u unutrašnjosti Istre i u nedjelju biti lokalnih grmljavinskih pljuskova. Na Jadranu sunčano i toplo, ali uz umjerenu do jaku buru i sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali promjenjivo. U jači razvoj oblaka bit će povremeno i pljuskova i grmljavine. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak, dakle dosta vjetrovito, ali i toplo uz temperaturu opet do 30 stupnjeva.

More se malo rashladilo miješanjem tako da je danas na nekoliko postaja izmjereno 21 stupanj, ali oko Zadra i ovdje na jugu i dalje je toplo - 25 odnosno 26.

UV indeks u nedjelju će samo na Jadranu biti vrlo visok, u ostatku zemlje umjeren ili visok.

Sljedeći tjedan donijet će nam toplije dane pa će se i u unutrašnjosti temperatura opet približiti 30 stupnjeva. Bit će malo i grmljavinskih pljuskova, osobito u Slavoniji i Baranji.

Na Jadranu sunčano i toplo, ali i dosta vjetrovito. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. I tu su mogući pljuskovi, osobito na krajnjem jugu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr