Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže li prava jesen?

Nakon kiše, opet kiša: Početak idućeg tjedna obilježit će pljuskovi, no ipak ima i jedna dobra vijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnji dan obilježit će kiša, a noć na ponedjeljak još i veća, kao i u srijedu. U svemu tome ima i dobra vijest - temperature neće dalje padati.

I u nedjelju očekujemo jaku kišu i izraženije grmljavinsko nevrijeme, vrlo slično onom koje je s petka na subotu pogodilo i sjeverni i južni dio Jadrana. Najjača kiša padat će u nedjelju krajem dana i u noći na ponedjeljak, a velika količina oborine ovaj puta dolazi u kombinaciji s jakim jugom. Najmanje kiše padat će u Dalmaciji i na istoku zemlje gdje će u nedjelju biti najviše sunca.

Nakon prolaska ciklone, pred vratima nam je još jedna. U nedjelju u podne nalazit će se još na sjeveru Italije, a preko nas prolazi navečer i u noći na ponedjeljak.

Ujutro će biti magle i niskih oblaka pa će jutro u kopnenim krajevima biti tmurno, ali uglavnom suho. Pljuskova i kiše bit će više u zapadnim krajevima dok će na jugu prevladavati sunčano, ali dosta vjetrovito. Zapuhat će jugo koje će tijekom dana sve više jačati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Iz ljetnog u jesenski režim: Za vikend nas čeka još kiše, DHMZ izdao crveno upozorenje zbog jakog vjetra

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kiša i grmljavina diljem zemlje Snažno nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske, u Istri u sat vremena zabilježeno 20 tisuća udara munja

Poslijepodne nas u središnjoj Hrvatskoj čeka malo kiše, malo sunčanih razdoblja s tim da će i ovdje više kiše padati krajem dana i navečer uz prolazak fronte. Puhat će uglavnom slab sjeveroistočni vjetar, a temepratura od 19 do 21 na zapadu, a istočnije malo toplije - i do 23 stupnja.

Za istočni dio Hrvatske bolji dio vikenda - bit će rijetko pljuskova i kiše, ali i sunčanih razdoblja. Najviša temepratura od 21 do 25 na krajnjem istoku Slavonije.

U Istri i gorskom kotaru kiše i grmljavinskih pljuskova neće manjkati, a malo više sunčanog vremena bit će južnije, na otocima i u Lici. Jugo će poslijepodne pojačati sa umjerenog na jako, a krajem dana i u noći očekuju se i velike količine kiše koje bi mogle uzrokovati poplavu.

Na južnom dijelu Dalmacije u nedjelju neće biti tako velikih problema - bit će promjenjivo i nestabilno, ali uz sunčana razdoblja i manje grmljavine nego u subotu. I ovdje će zapuhati jako jugo.

Iako vrijeme - barem na sjevernom dijelu sutra neće biti baš za kupanje, more je još uvijek toplo - većinom oko 25 stupnjeva.

Uz kišu i oblake dočekat ćemo i novi radni tjedan, ali poslijepodne će se razvedriti pa će na kopnu biti i sunca. U utorak zato česta jutarnja magla i niski oblaci, zatim sunčano, no ne zadugo - u srijedu opet novi pljuskovi. Neće biti značajnog zahladnjenja - temeprature ostaju ugodnih 22 do 24.

Na Jadranu ponedjeljak počinje kišovito, ali poslijepodne smirivanje vremena i razvedravanje - doduše samo na kratko. U srijedu opet novi pljuskovi, ali uz daleko manje kiše nego sutra.

Novi grmljavinski pljuskovi stižu nam u nedjelju, a osobito obilna kiša i jače grmljavinsko nevrijeme očekuju se krajem dana na sjevernom Jadranu i u gorju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene