Prometna policija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Prometna policija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tijekom vikenda od 14. do 17. rujna na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije Alkohol i droge i Brzina.


"Akcije se provode zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu u 2018., kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.", poručuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Vezani članci Rekordna zapljena ilegalnog duhana na području PU varaždinske - 1 Rekordna zapljena duhana varaždinske policije: Prekršio samoizolaciju pa pokušao prošvercati 6 tona duhana Policija, ilustracija Zaradio kaznenu prijavu: 32-godišnjak na društvenim mrežama poticao ljude na javno okupljanje

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.