Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ljudsko poštenje i dobrotu ne treba sumnjati. Onima koji to ipak čine, evo jednog primjera koji svakako zaslužuje njihovu pažnju.


Akcija kakva se u ponedjeljak odigrala u Rijeci definitivno zaslužuje medijski prostor. Sve je počelo objavom na Facebooku šofera riječkog autobusa koji je u 11:01 sati postavio u grupu Riječka enciklopedija - Fluminensia fotografiju izgubljenog novčanika i osobne karte starijeg gospodina.

'...izgubljeno u busu...ako ko zna barbu nek mi se javi osobno', napisao je Mi Do na Facebooku i u trenutku zapalio tu društvenu mrežu. Tada je počela prava akcija potrage.

Iz komentara posjetitelja koji su željeli pomoći moglo se iščitati da se radi o umirovljeniku, neki su ga i prepoznali, a osim šofera, i neki od komentatora koji ga znaju iz viđenja, zvali su ga na kućni telefon na koji se nije javljao.

Jedna od članica grupe uspjela je doći do ovog umirovljenika i na Facebooku je napisala:

'Mi Do je pronašao novčanik u autobusu i podigao moral Grada. Da ste vidjeli sreću na njegovom licu kada sam mu rekla sretnu vijest ... hvala Vam puno i u moje ime i bravo za poštenje ! Gospodin je inače samac i slabijeg imovinskog stanja , tako da niste ni svjesni koliko će mu ovo značiti ! Hvala Vam punooo.'

Objava fotografije pronađenog novčanika izazvala je salvu pohvala na Facebooku. U samo tri sata prikupila je gotovo 1500 lajkova i podijeljena je oko 300 puta.

Vezani članci Policija - Ilustracija - 2 Novi smrtni slučaj u Zagrebu: U koritu Save pronađeno tijelo Kamion Nesreća kod Rijeke: Optužen da je kamionom pregazio ženu koja je gurala dječja kolica
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju