Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježavanje Oluje

Vojni mimohod državu stajao 12,8 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni mimohod kojim je u Zagrebu obilježena 20. obljetnica operacije Oluja državu je ukupno stajao nešto manje od 12,8 milijuna kuna, proizlazi iz specifikacije troškova koju je Hini dostavilo Ministarstvo obrane.

Najviše je potrošeno na gorivo, rad na terenu i druge naknade, ukupno 4,75 milijuna kuna. Najam i prijevoz opreme koštali su 3,6 milijuna kuna, prehrana 1,98 milijuna kuna, a usluge i proizvodi za tekuće održavanje 1,92 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sjećanja ne blijede Prošlo je 29 godina od akcije Maslenica: "Taj dan sam mu čistila čizme. Kao da me kroz srce probolo to. Poginuo je u 21. godini" Mons. Zlatko Koren IZOSTALA TRADICIJA Ove godine slavlje Velikog petka, ali i Uskrsa bit će na drugačiji način: ''Naučili smo koliko nam redovite stvari mnogo znače''

Troškovi sudionika iznosili su 428.236 kuna, a najmanje je potrošeno na grafičke usluge, higijensko-potrošni materijal, komunalne i druge troškove, ukupno 119.251 kuna.

Ukupni trošak države za mimohod potvrdio je točnost ranijih procjena MORH-a da će mimohod stajati između 10 i 15 milijuna kuna.

Svečanim vojnim mimohodom Vukovarskom ulicom u Zagrebu obilježena je 20. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja”, kojom je oslobođen Knin i najveći dio do tada okupiranog teritorija, koji su tijekom Domovinskog rata zauzeli pobunjeni Srbi i pripadnici jugovojske.

Na mimohodu su pokazani najspremniji hrvatski vojnici i policajci i najbolje vojno naoružanje. U impresivnoj koloni, dužoj od četiri kilometra, koračali su aktivni vojnici, ratni veterani, dragovoljci, vozile su suvremene Patrije, pedesettonske haubice, tenkovi M-84 i druga motorozirano-mehanizirana oklopna sredstva.

Sudjelovalo je gotovo 3000 sudionika i 300 vozila, koji su sat i pol prolazili Vukovarskom ulicom, od Avenije Marina Držića do Savske ceste, poticani pljeskom brojnih oduševljenih građana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene