Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objekti zjape prazni

Vojni kompleks Kupari obnovit će se po modelu Brijuni rivijere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada nije uspjela staviti u funkciju brojne hotele bivše jugoslavenske vojske. Građeni su na prekrasnim mjestima duž Jadrana, a već dva desetljeća su ruševine.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV vojni kompleks Kupari uskoro bi mogao doživjeti obnovu: Vlada planira po modelu Brijuni rivijere tamo vratiti goste, a time i otvoriti radna mjesta.

Pročitajte i ovo Štete u NP Risnjak - 2 Posljedice na NP-u Risnjak Ekskluzivne snimke štete u Nacionalnom parku Risnjak: "Ribe završile na livadi, mrtvi rakovi..." Ruševina u Dubrovniku - 4 Ruševine Kupara Dok se priprema set za holivudske zvijezde, otvorilo se pitanje zaštite kulturne baštine: "Sve je zgnječeno..."

Nekada elitno vojno odmaralište danas je stravična ruševina. Ante Maštrapa bio je upravitelj jednog od šest Kuparskih hotela. 'Ostvarivali smo do 15.09. milijun noćenja', rekao je Ante Maštrapa, bivši upravitelj hotela Grand. Zapošljavalo je 400 osoba, u sezoni i dvostruko više. Sada 20 godina pustoš.

'Ne mogu vjerovati da sam tu radio 20 godina i da je još 20 godina prošlo da se ne može unutra ni raditi ni ništa. To je stravično', rekao je Mato Jović, bivši zaposlenik vojnog odmarališta u Kuparima.

Za Kupare Vlada planira primijeniti model Brijuni rivijere

Objekti poput ovoga zjape prazni diljem Hrvatske. Kada bi bili u pogonu mogli bi ponuditi nekoliko tisuća ležaja i jednako toliko radnih mjesta. Umjesto toga 20 godina stoje u derutnom stanju i nikome ništa. 

Baško polje s gubicima većim od 26 milijuna kuna. Tu su i Hotel Krvavice na makarskoj rivijeri s više od 400 ležajeva, vojni objekti u Kumrovcu s 2.000 ležajeva ili pak vojni kompleks na splitskom Duilovu. Sve bi moglo raditi punim kapacitetom umjesto da je ruglo gradu. Za Kupare Vlada planira primijeniti model Brijuni rivijere.

'Sigurno zaslužuju puno više i mi bi imali više koristi od toga', rekao je Marko. 'Bilo bi i zaposlenja i svima dobro', misli Nedjeljko. Stanovnici Župe dubrovačke podržavaju nove projekte dok god su zasnovani na davanju koncesije, a ne na prodaji nekada najunosnijeg kompleksa u ovom dijelu Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene