Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ POLEMIKA

Vodstvo bolnice Srebrnjak o novom ravnatelju: "Ne slažemo se s njegovim ideološkim stavovima, ali..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće jučer je izabralo Darka Richtera za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Danas su na konferenciji za medije branili svoju odluku.

Članovi Upravnog vijeće Dječje bolnice Srebrnjak danas su branili svoju odluku o imenovanju Darka Richtera novim ravnateljem bolnice. Njegov izbor izazvao je niz polemika zbog stavova o umjetnoj oplodnji i odgovora korisnicima na Zdravstvenom forumu. 

Podsjetimo, doktor je u intervjuu za Glas Koncila 2010. godine rekao da se on i supruga nisu odlučili za umjetnu oplodnju jer ona na neki način predstavlja "silovanje u epruveti".

Predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Sanja Kolaček rekla je kako je želja Upravnog vijeća bila da se odabere najbolji kandidat za tu funkciju.

Članica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak mr.sc. Ivana Novoselec naglasila je kako ne dijeli ideološke stavove Darka Richtera, međutim "stavovi kandidata nisu bili predmet ovog natječaja".

Istaknula je kako je Upravno vijeće stavilo sa strane svoje osobne stavove, svoja uvjerenja, jer su smatrali da to nije primjereno niti zakonito da odluke donose na temelju njih.

"Upravo su uvjeti natječaja ti koji nas trebaju voditi u izboru najboljeg kandidata", poručila je Novoselec.

"Kandidat Richter je po svojoj stručnosti i upravljačkom iskustvu zaista najbolji kandidat i mi smo ga stoga izabrali", dodala je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene