Vodostaj rijeke Zrmanje koja se zbog višednevnih obilnih kiša izlila kod Obrovca, počeo je padati u nedjelju poslijepodne, sve su službe na terenu i stanje se normalizira, potvrdio je večeras Hini načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Obrovca Slobodan Jurjević.


 "Oko stotinu metara uzvodno od mosta u središtu Obrovca, blizu knjižnice i čitaonice, Zrmanja se uslijed višednevnih obilnih kiša izlila, ali ni privatne kuće ni te dvije ustanove nisu bile ugrožene niti je zabilježena ikakva šteta. Već smo navikli na to da se baš na tome dijelu Zrmanja izlije i sve su službe uvijek u pripravnosti", dodao je načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Obrovca Slobodan Jurjević.

Kiša više nije tako obilna, a počela je i oseka, što, uz smanjeni protok vode iz Hidrocentrale Velebit, također utječe opadanje vodostaja Zrmanje, koji je u 14.30 iznosio 228 centimetara.

Rijeka Zrmanja - 2 Ekocid na Zrmanji: Tko će odgovarati za mazut koji sa svakom jačom kišom onečisti rijeku?

Slika nije dostupna Branama spriječili onečišćenje Zrmanje

O ograničenju prometa zbog izlijevanja vodotoka malog sliva Zrmanja - zadarsko primorje na prometnicu Gornji Kosinj – Bakovac izvijestilo je ranije danas i Ravnateljstvo Civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova. Navode kako je zbog visokog vodostaja na dijelu ušće – Brana – Rizovac i vrelo Brana -Rizovac proglašeno pripremno stanje obrane od poplava.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju