Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema straha od novih poplava

Vodostaj Dunava u opadanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dunav je i dalje u opadanju, a očekuje se da će visoki dunavski val Hrvatsku napustiti u srijedu ili četvrtak.

'Vodostaj Dunava kod Batine je u opadanju. Nakon najvišeg vodostaja od plus 595 centimetara koliko je zabilježeno u subotu, danas je vodostaj Dunava u Baranji plus 566', izvijestio je Ivica Nađ, zamjenik rukovoditelja obrane od poplava Osječko-baranjske županije.

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Slika nije dostupna Fascinantni prizori FOTO Panoramski pogled na monstruozni vodeni val

>> Izmjeren najviši vodostaj Dunava u siječnju u zadnjih 90 godina

>> Sve je spremno za vodeni val na Dunavu

Najviši vodostaj Dunava tijekom današnjeg prijepodneva je kod Aljmaša i iznosi plus 599, a očekuje se da će visoki dunavski vodeni val napustiti Hrvatsku u srijedu ili četvrtak. Ivica Nađ je rekao kako bi se tada najvjerojatnije ukinuti redovne mjere obrane od poplava za Baranju.

Očekuje se kako će se za sedam do deset dana vodostaj Dunava na svim potezima sasvim normalizirati, jer bez obzira na to što vodostaj nije dostigao visinu koja se očekivala od plus 650 kod Batine, siječanjski vodostaj Dunava najviši je od 1920. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene