Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed urodio plodom

Vodičani su uspjeli: Bazna stanica neće se postaviti u središte grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nedjeljnog prosvjeda protiv najavljenog postavljanja bazne stanice teleoperatera na stambenoj zgradi u Ulici Roca Pave u središtu Vodica, stanari te zgrade odustali su od njezina postavljanja, potvrdio je ovlašteni predstavnik stanara Ante Grbac.

Novinarima nije želio reći ništa detaljnije, nego je samo potvrdio da bazna stanica neće biti postavljena na zgradu između vodičkoga autobusnog kolodvora i ambulante.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

U Vodicama je u nedjelju prosvjedovalo stotinjak građana zabrinutih za zdravlje zbog mogućeg zračenja, a organizatori mirnog prosvjeda iz Građanske inicijative sredinom svibnja pokrenuli su peticiju koju je potpisalo stotinjak stanara susjednih kuća.

Okupljeni prosvjednici poručili su natpisima "Baznim stanicama nije mjesto u blizini pedijatrije", "Ne želim dobiti rak" i "Vaša fasada nije važnija od naših života" da su zabrinuti za svoje zdravlje zbog mogućeg zračenja. Jedan od sudionika mirnog prosvjeda poručio je da će svojim tijelima spriječiti postavljanje odašiljača čije bi zračenje ugrozilo zdravlje djece.

Organizatori prosvjeda iz Građanske inicijative zadovoljni su takvim rezultatom.

"Moram reći da ovu vijest primam s veseljem. Čestitam predstavniku stanara, kućnom savjetu i stanarima na ovakvoj odluci", rekao je predstavnik Građanske inicijative Auro Friganović. Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene