Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neke stvari moguće su samo u Hrvatskoj pa tako i ta da dopredsjednik Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine Niko Lozančić, prima hrvatsku vojnu mirovinu.


Lozančić je navodno i bivši pripadnik HVO-a, piše Slobodna Dalmacija, ali samo navodno. Lozančić, koji je prije rata bio policajac, u ratu u BiH je ranjen te mu je kao posljedica tog amputirana potkoljenica. Način i uzrok njegovog ranjavanja, prema svjedocima, u najmanju ruku je čudan. Naime, on sam nije demantirao, da ga je pripadnik HVO-a ranio kao pripadnika teritorijalne obrane Kaknja.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Šok u susjedstvu - Udvostručen broj novozaraženih: "Imamo najveću stopu smrtnosti od COVID-a kao posljedicu lošeg stanja u državi i zdravstvu" Potres, Ilustracija Potres od 3,3 po Richteru probudio stanovnike BiH u tri ujutro: "Glasan zvuk prije trešnje. Nisam bio siguran je li eksplozija ili potres"

>> 'Treba pročešljati popis umirovljenika HVO-a'

On se navodno, piše Slobodna, bavio i preprodajom oružja, zbog čega je i došlo do sukoba s pripadnicima HVO-a Žepče. Ipak, ne samo da ga je stigao 'hrvatski metak', već ga je sustigla i više nego pristojna hrvatska vojna mirovina od 7.680 kuna. Dakle, hrvatski poreznici godišnje za tog čovjeka, koji u susjednoj državi prima mjesečnu plaću od oko 20.000 kuna, godišnje izdvajaju 92.160 kuna!

Da je Lozančić pod radnim ugovorom u BiH parlamentu na profesionalnoj razini, Slobodnoj je potvrdio i Aljoša Čampara, voditelj nadležne službe u BiH parlamentu. Službeni odgovor HZMO po tom pitanju je samo kako se radi o tajnim podacima. Njegova radna knjižica, ili njezini klonovi, možda jesu zasad tajni, ali jesu li i navedene istinite?