Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatske mirovine za HVO

'Treba pročešljati popis umirovljenika HVO-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željki Antunović se čini da postoji veliki broj falsificiranih branitelja HVO-a.

U doba ekonomske krize i 'stezanja remena' u oči skače iznos koji Hrvatska izdvaja za mirovine HVO-a od 700 milijuna kuna. Pitanje novčanog iznosa kojeg Hrvatska šalje u BiH je pitanje vječnih polemika u Hrvatskoj, pa tako i mirovine HVO-a.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

>> Za mirovine HVO-a 700 milijuna kuna, osam puta više nego za škole

Željka Antunović, saborska zastupnica SDP-a i nekadašnja ministrica obrane, za Dnevnik.hr je rekla da ne bi niti riječ rekla protiv ovog iznosa kada bi bila uvjerena da svaka od tih mirovina ide u ruke onih koji su stvarno bili na liniji fronte i li barem u njihovoj blizini. 'U tom slučaju uistinu ne bih rekla niti riječi. Pošto mi se čini da je veliki broj falsificiranih i izmišljenih branitelja, mislim da bi se netko trebao ozbiljno pozabaviti tim brojem branitelja HVO-a koji primaju mirovine', rekla nam je Željka Antunović.

Krešić: Nikome nije čudno što talijanski borci u Istri primaju mirovine Italije

General u mirovini Marinko Krešić za Dnevnik.hr je napomenuo da i branitelji trebaju podnijeti teret krize koju osjećaju svi. 'Pitanje visine mirovina je uređeno ugovorom s BiH pa ne mogu govoriti koliko bi ona trebala iznositi. No, znam da bi trebalo poraditi na razmjeru tih mirovina jer nije u redu da netko ima mirovinu od 12 tisuća kuna, netko od dvije tisuće, a neki branitelji niti nemaju mirovinu. Svakako bi trebalo malo pogledati broj tih ljudi jer samo pravi branitelji trebaju imati mirovinu. Najveći je problem što se sad ne javljaju oni koji su opljačkali Hrvatsku', napominje Krešić. General Krešić je također istaknuo da u Istri ima veliki broj Talijana koji primaju talijansku mirovinu a borili su se za tadašnjeg neprijatelja, a to nikome nije čudno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene