Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave zbog topljenja snijega

Vodena bujica iz Gorskog kotara stiže na riječko područje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Topljenje snijega izazvalo je poplave u okolici Rijeke.

Jako jugo i kiša te visoka temperatura zraka idealna su kombinacija za poplave na Grobnišćini. Mještani tvrde da se moglo proći i bez toga. Iz Gorskog kotara vodena bujica stiže u riječku okolicu, na Grobnik. Mještani su ogorčeni, kažu, nitko ne vodi brigu o njima.

Pročitajte i ovo Pravosudna policija u Gospiću - 1 Tragedija u Lici Otkriveno je li obitelj osumnjičene za ubojstvo bebe bila u sustavu socijalne skrbi Pao avion u Lici glavni inspektor Novi detalji o padu aviona u Lici: "Poginuli su svi putnici. Olupina je jako oštećena u požaru"

>> Izlile se Kupa, Dobra i Mrežnica, vodostaj i dalje raste

'Lani je voda bila na samom ulazu i poslije smo imali obećanja od strane općine i Hrvatskih voda, bit će bit će, postoje projekti. Evo, sad je došlo, došao je bager, opet alarmantna situacija', rekao je Kristijan Rudar iz Podkilavca.

Kuće i imovina u opasnosti drugi puta u godini

Poplave su se mogle spriječiti. Ovako su im drugi put u godinu dana ugrožene kuće i imovina. 'Najveći razlog zbog toga što se adekvatno ne čiste kanali. Ovo je prevršilo svaku mjeru jer im se to ponavlja iz godine u godinu', rekla je Anica Hlača.

Mali zečji nasipi, vatrogasne pumpe po Grobinišćini na sve strane. 'Evo, radimo od jučer ujutro, radio je kamion jučer, radile su tri pumpe. Imamo sad i dvije potopne pumpe', rekao je Mario Bernović, zapovjednik DVD-a Čavle.

Vatrogasci će i ovu noć provesti radno. Nadaju se da će se prognoza ostvariti i da će od sutra imati vremena bar za predah, do novih poplava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene