Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krvoločan čin

Vlasnici traže pomoć, netko je ubio Leona i Bjelku: "Ovo je čisto ubojstvo, ti su se psi igrali s djecom, nisu bili agresivni"

Aktualno Galerija Traži se ubojica - 4 Traži se ubojica - 4 Foto: DNEVNIK.hr Traži se ubojica - 5 Traži se ubojica - 5 Foto: DNEVNIK.hr Traži se ubojica - 3 Traži se ubojica - 3 Foto: DNEVNIK.hr Traži se ubojica - 2 Traži se ubojica - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Traži se ubojica - 1 Galerija 1/6 >>
Krvoločnim činom ubijena su dva psa nedaleko od Đakova na jezeru Boroviku. Vlasnici traže pomoć kako bi pronašli počinitelja i rasvijetlili zločin za koji je u Hrvatskoj zatvorska kazna samo jednu godinu.

Leonu i Bjelki, mami i sinu, netko je na stravičan način uskratio život.

Andrea Pešut, vlasnica Kampa Borovik, kaže da je do kampa otišla u subotu u 7 ujutro. Tada su psi posljednji put viđeni. Da je do zločina došlo, vlasnika je izvijestila Ivana Karjaković, kojoj se vožnja po lijepom krajoliku pretvorila u noćnu moru.

"Pronašla sam ih u kanalu. Bilo je to predvečer, vozila sam se u blizini te ih vidjela i prepoznala. Sliku sam poslala vlasniku." 

Drugi je pas uspio pobjeći i otpuzao je do svoga utočišta, ali nije izdržao.

"Jednostavno smo prestravljeni. Leon i Bjelka nisu zaslužili da tako završe. Bili su psi koji su uvijek vjerovali čovjeku. Želimo rasvijetliti ovaj događaj. Ne želimo s čovjekom piti kavu, a da ne znamo o kome se radi", kaže vlasnica. Leon i Bjelka dočekivali su goste na ulazu u kamp. Gosti su u šoku, a posebno Elvis, koji ih je svakodnevno posjećivao.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić o stanju na karticama - 1 objavljene imovinske kartice Pogledajte tko su najveći investitori u Vladi: Dio ministara nije bio impresioniran premijerovim nagovorom da ulože u trezorce i narodne obveznice

Elvis Dermiček kaže kako psi nikada nisu pokazivali agresivnost. 

"Ovo je čisto ubojstvo, ti su se psi igrali s djecom."

Dubravka iz Đakova kaže: "Leon je nas uvijek pratio u šetnji i uvijek se s nama i vraćao." Strašan zločin prijavljen je policiji. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

"Ovamo dolaze rekreativci, biciklisti, planinari, obitelji s djecom, umirovljenici. Želimo da se svi i dalje osjećaju sigurno, i ljudi i njihove životinje, a ne da se strepi zbog pojedinca koji pokazuje svoju moć vatrenim oružjem", kaže vlasnica kampa. 

Na društvenim mrežama javljaju se i drugi i prijavljuju slične priče iz istog okruženja.

Josip Stević, administrator FB stranice Kamp Borovik, kaže kako se spominju ubojstva triju pasa u posljednjih nekoliko godina. 

Prošle je godine policiji prijavljeno 112 takvih kaznenih djela, a kazna za takav zločin je godina dana zatvora.

Odvjetnik Mario Hrupec objašnjava: "Za nju se gotovo po automatizmu izriče uvjetna osuda, tako da zapravo počinitelj kaznenog djela vrlo teško može završiti osuđen na zatvorsku kaznu." 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nekretnine i ulaganja Nova imovinska kartica premijera: Plenković objavio koliko zarađuju on i supruga, kolika mu je štednja...  

To je poražavajuće jer je u drugim europskim zemljama kazna zatvora do pet godina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene