Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele ostati anonimni

Vlasnici kafića za ventilaciju nemaju novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugostitelji, koji žele ostati anonimni, zbog visokih cijena na kupnju ventilacije uopće ne pomišljaju.

Umjesto toga, planiraju nabaviti plinske grijalice. Predsjednik udruge restoratera Miroslav Folnegović kaže da ukoliko amandmanima u saborskoj proceduri ne uspiju izmijeniti Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, udruga će sudu uputiti zahtjev za ocjenu ustavnosti, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Urnebesno Tako malena, a tako pametna: Kujica pronašla svoj 'klima uređaj' Slika nije dostupna Spašen smrti, ali ne i zatvora VIDEO: Provalnik zapeo u ventilaciji, izvlačili ga vatrogasci

>> Pušenje se vraća u kafiće, ali pod strogim uvjetima

Naime, kupovni centri imaju odličnu ventilaciju, a kafići koji se tamo nalaze u nepovoljnom su položaju u odnosu prema drugim kafićima jer ne mogu imati prostor za pušače. Upravo će na tome Udruge restoratera temeljiti tužbu. Folnegović navodi kako će, što se tiče prilalgodbe kafića uvjetima i izmjenama zakona, samo najbogatiji uspjeti proći neokrznuti. Radi se o investiciji od oko 30.000 kuna, a cijena ventilacije sa 10 izmjena zraka u satu može dosegnuti i 400.000 kuna. Za prostor od 50 četvornih metara ventilacija kakvu propisuje novi zakon stoji od 20.000 do 30.000.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene