Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Severinu

VIDEO Načelnik općine pijan tukao vlasnicu kafića: "Rekla sam mu da se smiri. Tada me primio za vrat". Oglasila se policija

Aktualno Galerija Žarko Žgela Žarko Žgela Foto: Severin.hr Načelnik Severina fizički napao vlasnicu kafića - 1 Načelnik Severina fizički napao vlasnicu kafića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Načelnik Severina fizički napao vlasnicu kafića - 3 Načelnik Severina fizički napao vlasnicu kafića - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Načelnik Severina fizički napao vlasnicu kafića - 2 Galerija 1/4 >>
Vlasnica kafića ispričala je kako od otvaranja ona i njezine zaposlenice imaju problema s načelnikom Općine Severin, a sve je kulminiralo svađom i tučnjavom ispred kafića.

Vlasnica ugostiteljskog objekta Iva Milka Kramarić (28) optužila je HDZ-ova načelnika Općine Severin Žarka Žgelu da ju je u nedjelju navečer pijan napao ispred njezina kafića.

Bjelovarsko-bilogorska policija potvrdila je kako istražuje nekoliko počinitelja radi narušavanja javnog reda i mira, a i dalje utvrđuju tko su svi sudionici događaja.

Napad na parkiralištu

 

Kako se može vidjeti na snimci, načelnik je prvo verbalno napao konobaricu koja ih na kraju radnog vremena nije htjela uslužiti još jednom rundom. Potom se svađa nastavila na parkiralištu, gdje je on fizički nasrnuo na vlasnicu lokala.

 

Četiri dana kasnije policija je privela načelnika i još dvojicu koji su te noći bili s njim. Vlasnica objekta je za Dnevnik Nove TV ispričala kako je krenuo fizički obračun na parkingu. Tvrdi da je načelnik napao jednog mladića i da se tada ona umiješala.

"On me pitao znam li ja tko je on i rekao da je ovo njegovo selo. Na to sam rekla da ću ga staviti u novine jer to više ne mogu trpjeti. Rekla sam mu da se smiri. Tada me primio za čeljust i vrat. Prvo me ošamario par puta. Kako sam se pokušavala odmaknuti, tako sam se okrenula leđima i onda me šakom lupio u leđa", rekla je Iva Kramarić.

"Boli me sve. Ne mogu spavati. Mene je strah i za sebe i za supruga. Na mene su nasrnuli, a kako bi bilo onda da je on došao tamo", dodala je.

Pročitajte i ovo Predrag Dragičević Uskokovi osumnjičenici Bivši HDZ-ovac i sudac iza rešetaka: Puljašiću i Dragičeviću određen istražni zatvor

Pročitajte i ovo Ivan Čačić Oluja i kiša Meteorolog Ivan Čačić otkriva zašto je došlo do snažnog nevremena koje nitko nije najavljivao: "Posve je sigurno da će ekstremi biti sve izraženiji"

Prije nego što je priveden, reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković načelnika je nazvala za komentar, ali rekao je da on nije osoba koju traži. Iz HDZ-a su nam pak odgovorili da je na vlastiti zahtjev istupio iz stranke te da stranka osuđuje svaki oblik nasilja.

Načelniku je u bijegu prije dolaska policije, ispričala je Kramarić, pomogao prijatelj, a ona je zbog udaraca završila u bjelovarskoj Općoj bolnici Dr. Anđelko Višić.

Također je najavila da će angažirati odvjetnika.

"Kafić sam u 'njegovu selu' otvorila 5. svibnja, a s njim imam konstantno problema. Djelatnice se tuže se da ih često hvata za ruke i prima za stražnjicu", ispričala je Kramarić.

U incidentu ispred kafića sudjelovalo je još pet osoba. Troje ih je ozlijeđeno – vlasnica i dva gosta. Konobarica je zbog svega dala otkaz, a kafić u Severinu nastavlja s radom.

Ostavka načelnika

Žarko Žgela, načelnik Općine Severin nedaleko od Bjelovara, nakon jučerašnjeg teksta koji je objavio Bjelovar.live, istupio je iz stranke HDZ čiji je dugogodišnji član.

Iz HDZ-a su osudili nasilje te istaknuli kako očekuju "pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica".

Oglasila se policija

O ovom događaju se oglasila i policija. Bjelovarski policajci u srijedu su dovršili krim istragu događaja koji se dogodio u nedjelju. Navode da su u kafiću i na parkiralištu ispred objekta trojica muškaraca u dobi od 58, 27 i 24 godine narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način.

58-godišnjak i 27-godišnjak su u kafiću vrijeđali vlasnicu revoltirani što im djelatnica ne želi sipati piće. Potom su na parkiralištu 27-godišnjak i 24-godišnjak verbalno i tjelesno napali više osoba koje su stale u obranu vlasnice. U međuvremenu je 58-godišnjak verbalno i tjelesno napao 28-godišnju vlasnicu.

U događaju je uz navedenu trojicu sudjelovalo još pet osoba od kojih je troje zadobilo lake tjelesne ozljede. Ozlijeđena je 28-godišnja vlasnica te gosti kafića u dobi od 36 i 31 godinu. Trojica počinitelja su uhićena, očekuje ih izlazak pred prekršajnog suca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene