Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlaho Orepić o događajima u Kninu

'Pokušaje političkog prisvajanja i zamijećene egzibicionizme s gnušanjem odbacujem. Nekulturni su, primitivni i štete Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O incidentima koji su bacili sjenu na jučerašnju proslavu dana Pobjede u Kninu, oglasio se i tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Policija je sve odradila po zakonu i bilo bi dobro da pravosuđe da svoj konačni sud, poručio je Vlaho Orepić

Pročitajte i ovo General-pukovnik Mladen Fuzul i Andrija Jarak GOST DNEVNIKA NOVE TV Zapovjednik u Oluji o proslavi u Kninu i ključnim momentima za operaciju: ''I nas je netko kao mladiće podcijenio i tu leži jedan od debelih razloga zašto su izgubili rat'' Andrej Plenković Proslava u Kninu Plenković poslao poruku Srbiji: "Velikodušnost u pobjedi ne znači da ćemo ikad ikome dopustiti da se dovodi u pitanje obrambenost Domovinskog rata"

'Djelovanje policije tijekom obilježavanja obljetnice akcije Oluja bilo je s dva cilja - zaštita dostojanstva operacije Oluja, a drugi je zaštita javnog interesa i javnog reda i mira. Oba cilja su ostvarena', kaže Orepić i dodaje: 'Pokušaje političkog prisvajanja i zamijećene egzibicionizme s gnušanjem odbacujem. Nekulturni su, primitivni i štete Hrvatskoj'.

Zakon jasno ne precizira je li uzvik 'Za dom spremni' kazneno djelo, napominje ministar i prebacuje loptu.

'Odgovor trebaju dati povjesničari koji se jasno trebaju odrediti prema pozdravu, kao i pravosuđe. Krajnje je vrijeme da dobijemo odgovore što i kako postupati, a hrvatska policija će, kao i do sada, postupati u skladu sa zakonom'.

Danima se špekulira i o kadroviranju u policiji. Ministar to potvrđuje, kaže kako je riječ o dva iznimno kvalitetna policijska službenika.

'Radi se o čovjeku koji je vodio najveću policijsku postaju u zemlji, koji prema statističkim podacima ima najbolje rezultate u zaplijeni droge. Drugi je također pohvaljen pismeno od ravnatelja dubrovačko-neretvanske PU prošle godine. Riječ je o dva iznimna policajca', kazao je tehnički ministar te dodao kako stoji iza svojih odluka.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene