Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr)
Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr)

O incidentima koji su bacili sjenu na jučerašnju proslavu dana Pobjede u Kninu, oglasio se i tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.


Policija je sve odradila po zakonu i bilo bi dobro da pravosuđe da svoj konačni sud, poručio je Vlaho Orepić

'Djelovanje policije tijekom obilježavanja obljetnice akcije Oluja bilo je s dva cilja - zaštita dostojanstva operacije Oluja, a drugi je zaštita javnog interesa i javnog reda i mira. Oba cilja su ostvarena', kaže Orepić i dodaje: 'Pokušaje političkog prisvajanja i zamijećene egzibicionizme s gnušanjem odbacujem. Nekulturni su, primitivni i štete Hrvatskoj'.

Zakon jasno ne precizira je li uzvik 'Za dom spremni' kazneno djelo, napominje ministar i prebacuje loptu.

'Odgovor trebaju dati povjesničari koji se jasno trebaju odrediti prema pozdravu, kao i pravosuđe. Krajnje je vrijeme da dobijemo odgovore što i kako postupati, a hrvatska policija će, kao i do sada, postupati u skladu sa zakonom'.

Danima se špekulira i o kadroviranju u policiji. Ministar to potvrđuje, kaže kako je riječ o dva iznimno kvalitetna policijska službenika.

'Radi se o čovjeku koji je vodio najveću policijsku postaju u zemlji, koji prema statističkim podacima ima najbolje rezultate u zaplijeni droge. Drugi je također pohvaljen pismeno od ravnatelja dubrovačko-neretvanske PU prošle godine. Riječ je o dva iznimna policajca', kazao je tehnički ministar te dodao kako stoji iza svojih odluka.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr