Vladislav Veselica
Vladislav Veselica Foto: Janaf.hr

Vladislav Veselica, član Uprave Janafa reagirao je na tvrdnje koje na njegov račun danas iznio predsjednik Zoran Milanović.


Nakon što je predsjednik Milanović danas govoreći o aferi Janaf kazao kako je Vladislav Veselica blizak prijatelj bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića postavljen na visoku poziciju u toj tvrtki nakon što je radio u banci koja je propala, o svemu se oglasio i sam Veselica, inače sin Vlade i nećak Marka Veselice, poznatih hrvatskih proljećara.

Vezani članci Milanović na Mirogoju zapalio svijeću povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom Milanović o zabrani rada nedjeljom: "To je predizborna finta, ništa se neće promijeniti. Ljudi rade do iznemoglosti" Zoran Milanović, predsjednik RH Milanović nastavlja paljbu po HRT-u: ''Proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima''

Predsjednik je kazao i kako je Veselica išao u razred s Andrejem Plenkovićem

"Veselica je jako blizak prijatelj Kovačevića i Kovačević ga je vukao sa sobom i do Janafa. Dolaskom Plenković Veselica dolazi na mjesto člana Uprave Janafa", ustvrdio je Zoran Milanović.

Veselica mu pak nije ostao dužan.

"Za razliku od Stipe Milanovića koji je vjenčani kum mom pokojnom ocu dr. sc. Vladimiru Veselici, koji mu se nije javljao od 1972.-1990., Andrej Plenković bio je moj prijatelj u najtežim vremenima kada su moj otac i stric Marko Veselica bili izbačeni iz javnog života nakon sloma Hrvatskog proljeća.

Naglašavam činjenicu da je Andrej Plenković bio moj prijatelj i u trenucima kada su članovi obitelji Veselica, prvenstveno moj strica, a dijelom i otac, od strane Tita proglašeni državnim neprijateljima broj 1. i 2", poručio je Veselica.

Naglasio je kako je njegov odnos s Draganom Kovačevićem bio isključivo profesionalan i formalan, a ne prijateljski ili interesno povezan.