Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prozivki Milanovića

Vladislav Veselica: "Plenković mi je bio prijatelj u najtežim trenucima, a moj odnos s Kovačevićem je bio isključivo profesionalan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladislav Veselica, član Uprave Janafa reagirao je na tvrdnje koje na njegov račun danas iznio predsjednik Zoran Milanović.

Nakon što je predsjednik Milanović danas govoreći o aferi Janaf kazao kako je Vladislav Veselica blizak prijatelj bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića postavljen na visoku poziciju u toj tvrtki nakon što je radio u banci koja je propala, o svemu se oglasio i sam Veselica, inače sin Vlade i nećak Marka Veselice, poznatih hrvatskih proljećara.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića Zoran Milanović u Čakovcu - 5 Rok 20 dana Čeka se datum konstituiranja Sabora: Na potezu je Milanović

Predsjednik je kazao i kako je Veselica išao u razred s Andrejem Plenkovićem

"Veselica je jako blizak prijatelj Kovačevića i Kovačević ga je vukao sa sobom i do Janafa. Dolaskom Plenković Veselica dolazi na mjesto člana Uprave Janafa", ustvrdio je Zoran Milanović.

Veselica mu pak nije ostao dužan.

"Za razliku od Stipe Milanovića koji je vjenčani kum mom pokojnom ocu dr. sc. Vladimiru Veselici, koji mu se nije javljao od 1972.-1990., Andrej Plenković bio je moj prijatelj u najtežim vremenima kada su moj otac i stric Marko Veselica bili izbačeni iz javnog života nakon sloma Hrvatskog proljeća.

Naglašavam činjenicu da je Andrej Plenković bio moj prijatelj i u trenucima kada su članovi obitelji Veselica, prvenstveno moj strica, a dijelom i otac, od strane Tita proglašeni državnim neprijateljima broj 1. i 2", poručio je Veselica.

Naglasio je kako je njegov odnos s Draganom Kovačevićem bio isključivo profesionalan i formalan, a ne prijateljski ili interesno povezan. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene