Tko su zastupnici koji žele odraditi mandat do kraja ili do 2020. godine, i što ako SDSS izađe iz koalicije - više zna Mislav Bago.

Galerija


U ovom trenutku najjača politička opcija HDZ ima 55 zastupnika, manjinski partner je HNS sa šest zastupnika, potom Milan Bandić - on u zadnje vrijeme skuplja bivše SDP-ovke i SDP-ovce ili HSS-ovce, njih je 7, ali i četiri zastupnika manjina, tri zastupnika SDSS-a i Furio Radin.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković uputio apel: "Minuta je dovoljna da cijepljenjem zaštitimo život, a to je i put prema ublažavanju mjera" Andrej Plenković Premijer novinarima dijeli lekcije, a na konferenciju kasnio više od sat vremena: "To je njegov princip - ja govorim, vi slušate, kad ja dolazim, vi čekate"

Dio vladajuće koalicije su i zastupnici HSLS-a, HDS-a i HDSSB-a, plus jedan reformist Radimira Čačića i jedan nezavisni zastupnik.

Andrej Plenković može komotno računati na 82 zastupnika i može vladati sljedeće dvije godine. Za većinu su mu potrebna 76 zastupnika, a kako vrijeme odmiče mnogi zastupnici umjesto u oporbu odlaze u vlast. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr