Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Banskim dvorima poslijepodne je održan sastanak vladajuće koalicije na kojemu je dogovoren prijedlog ustavnih promjena koji će premijerka Jadranka Kosor sutra predložiti parlamentarnoj oporbi, ali sudionici sastanka nisu htjeli govoriti o detaljima prijedloga.


Saborski zastupnik SDSS-a i čelnik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac novinarima je ispred Vlade nakon sastanka izjavio da će premijerka ono što su usuglasili na današnjem sastanku predstaviti sutra oporbi i dodao da je vladajuća koalicija 'spremna da dođe do kompromisnog rješenja' oko biračkog prava dijaspore, kako bi se riješio preostali nedogovoreni element oko izmjena Ustava.

Vezani članci Uskoro uklanjanje šatora ispred KB Dubrava - 2 Uklanjaju se šatori ispred KD Dubrava: "Dolaskom cjepiva mi smo postali ti koji krojimo našu sudbinu" Premijer Andrej Plenković Plenković danima izbjegava novinare pa sa sjednice Vlade odgovorio Milanoviću: "Njegove su teze laž, ne postoji HDZ-ovo pravosuđe"

Na upit je li se koalicija približila stavu oporbe da se glasuje samo u diplomatskim i konzularnim predstavništvima, Pupovac je odgovorio da je preostalo još puno tehničkih momenata, da je jedan od njih i to pitanje, ali da za sada ne može govoriti o detaljima. O detaljima nije htio govoriti ni čelnik HSLS-a Darinko Kosor koji je kratko kazao da su svi članovi koalicije premijerki dali potporu. Smatra da je riječ o dobrom prijedlogu koalicije i da će dogovor biti postignut, ali o detaljima nije htio govoriti prije no što, kako je rekao, premijerka Kosor prijedlog ne predstavi oporbi. (Hina)