Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svastika na Poljudu

Vlada: Ugledu Hrvatske nanesena je velika sramota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svastiku na travnjaku na Poljudu, osudila je i Vlada u priopćenju koje je poslano medijima.

Vlada je oštro osudila isticanje nacističkog simbola na travnjaku splitskog stadiona Poljud na utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije, naglasivši kako je taj čin nanio veliku sramotu i naštetio ugledu Republike Hrvatskoj kao i hrvatske nogometne reprezentacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović u pismu Platiniju ne vidi politiku Slika nije dostupna Ostojić optimističan Policija na tragu rješavanja slučaja svastike na Poljudu: 'Nitko se s tim ne može igrati '

'Vlada Republike Hrvatske oštro osuđuje isticanje nacističkog simbola na travnjaku stadiona Poljud na sinoć održanoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije.

Takav postupak nanio je veliku sramotu i naštetio ugledu Republike Hrvatskoj čije se državne institucije ustrajno zalažu za demokratske, europske i antifašističke vrijednosti. Jednako tako je nanio štetu hrvatskoj reprezentaciji.

'Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima'

Vlada izražava veliko nezadovoljstvo zbog nemara organizatora utakmice koji je propustio učiniti sve potrebno da se spriječi takav incident. Policija već poduzima mjere kako bi pronašla počinitelja', priopćili su iz Vlade.

Splitska policija počela je kriminalističko istraživanje kako bi otkrila tko je prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travi poljudskog stadiona napravio znak kukastog križa.

'Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada su ga djelatnici stadiona pokušali ukloniti, ali bezuspješno. Odmah po završetku utakmice policija je na mjestu događaja obavila očevid kojega je nastavila i jutros i koji još traje, a usporedo s tim se provodi i kriminalističko istraživanje', kazala je u subotu Željka Radošević iz splitske policije.

Policija kaže kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv, za sada, nepoznate osobe, a u dogovoru s državnim odvjetništvom će odlučiti o kojoj će prijavi biti riječ.

Nisu željeli komentirati je li točna informacija koja se sinoć pojavila u medijima da je najvjerojatnije riječ o tekućini koja je prethodno u znaku kukastog križa prolivena po travnjaku zbog čega je taj dio trave "izgorio", a može se uočiti tek paljenjem svjetala na stadionu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene