Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSU upozorava

Vlada ne rješava probleme drugog mirovinskog stupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) izrazila je danas zabrinutost što Vlada do danas nije učinila nijedan korak ka rješavanju problema drugog mirovinskog stupa.

HSU se u priopćenju poziva na napise u medijima prema kojima su uplate doprinosa u mirovinske fondove u veljači, u odnosu na siječanj, pale za dodatnih 1,7 posto. To se, dodaju u HSU, može pripisati povećanju nezaposlenosti i smanjenju plaća, ali se time nastavlja i trend smanjenja vrijednosti mirovinskih fondova.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Apel za osnivanje stručnih skupina

HSU smatra da je to važna tema za veliki broj zaposlenih te apelira na Vladu da žurno osnuje stručnu skupinu u kojoj će biti i predstavnici umirovljenika i radnika, kako bi se pronašao izlazak iz nezavidne situacije u kojoj korisnici drugog stupa iz mjeseca u mjesec gube vlastitu imovinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene