Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđena javna šaputanja

Kosor mijenja Milinovićev Zakon o umjetnoj oplodnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I prije nego li je Ustavni sud rekao svoje, Vlada je odlučila ići u izmjenu zakona o medicinskoj oplodnji, potvrdila je premijerka Kosor, ne otkrivajući što će se to točno mijenjati.

Struka i pacijenti najviše su se protivili zabrani zamrzavanja zametaka. Neposredno prije toga SDP se ponovno obrušio na zakon, a ministra Milinovića nazvali su lašcem. Umjetna oplodnja stopirana je, kažu, u cijeloj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očajni parovi 'zatrpavaju' nas mailovima 'Hvala što ste nam 'olakšali' put do roditeljstva' Slika nije dostupna Rizik za pacijente? Josipović traži izmjenu Zakona o umjetnoj oplodnji

Milinović laže, premijerka Kosor je licemjerna, poručili su iz SDP-a. 'Ona je kompletnu svoju politiku sve ove godine bazirala na borbi za natalitet za veći broj djece za zaštitu obitelji i mislim da je definitivno na ovom zakonu pala, na tom ispitu i teško više može govoriti i biti uvjerljiva u svojoj bitci za veći broj djece u Republici Hrvatskoj', rekla je Milanka Opačić. Premijerka Kosor na takve optužbe jednostavno odgovara: 'Gle tko mi to govori!'.

Izmjenu zakona potvrdila premijerka Kosor

Ministar nije imao vremena odgovarati na prozivke. Ali premijerka očito hrabrija javno je potvrdila šaputanja i zakon ipak ide u izmjenu. 'Ja sam vrlo jasno rekla na samom početku i na tome radim da smatram da taj zakon treba u jednom dijelu promijeniti', dodala je Kosor. O tom razgovara s resornim ministrom, ne otkrivajući ni detalj više, kaže da će zakon biti usklađen s obiteljskim zakonom, sa zakonima o ravnopravnosti spolova i suzbijanju diskriminacije. Tko je položio a tko je pao možda bi najbolje znali parovi koje očekuje potpomognuta oplodnja, a u Hrvatskoj neplodnost muči svaki šesti par.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene