Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Rodom

Josipović za zakon koji će dovesti do većeg broja djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je nakon sastanka s izaslanstvom udruge ‘Roda’ u vezi s primjenom Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, da se on osobno zalaže za svako rješenje koje će dovesti do većeg broja djece u Hrvatskoj.

‘Moje opredjeljenje o cijelom tom predmetu nije stručne prirode, ali se vrijednosno zalažem za svako rješenje koje će, uz prihvatljivi rizik, dovesti do povećanog broja poroda i većeg broja djece u Hrvatskoj’, izjavio je novinarima predsjednik nakon sastanka s izaslanstvom udruge ‘Roda’. koje ga je izvijestilo o nezadovoljstvu odredbama Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Sastanku je bio nazočan i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Ante Zvonimir Golem, koji je, kako je Josipović rekao novinarima, poručio da su u Ministarstvu otvoreni za analizu, te da će znanstvena metoda utjecati na eventualne izmjene tog zakona.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Slika nije dostupna Građanska inicijativa tvrdi 'Zakon o medicinskoj oplodnji ništa nije promijenio'

>> 'Hvala što ste nam 'olakšali' put do roditeljstva'

Ne želeći prejudiciranja hoće li do izmjena zakona doći, Josipović je rekao kako je dobio velik broj mailova od parova i pojedinaca koji se zalažu za širenje spektra mjera koje danas imamo u zakonu o medicinskoj oplodnji. Istaknuo je i zadovoljstvo što će ključni kriterij biti znanstvena analiza. Uz državnog tajnika Golema, sastanku je bila nazočna i Milanka Opačić, predsjednica je saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport, ugledni liječnici Veljko Vlaisavljević i Velimir Šimunić, te predstavnici udruge Grozd - Glas roditelja za djecu. Josipović je izrazio zadovoljstvo što je u njegovu uredu otvorena još jedna tribina, na kojoj se otvara rasprava i potiče dijalog različitosti te da će tu praksu nastaviti i u drugim pitanjima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene