Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Ivo Sanader izjavio je kako će njegova vlada u ovom mandatu razmotriti mogućnost korekcija stope PDV-a, pa i na hranu.


'Hoćemo li promišljati u ovom mandatu o smanjenju stopa PDV-a - hoćemo', odgovorio je premijer IDS-ovcu Damiru Kajinu koji ga je u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' upitao je li država spremna na korekcije PDV-a, posebno na uvođenje diferencirane stope PDV-a na hranu kakvu, napominje, imaju neke države EU i na temelju toga jeftiniju hranu nego u Hrvatskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Učinci na neke proizvode vrlo su upitni' Slika nije dostupna Sanader: Prije ulaska u EU Hrvatska će morati promijeniti Ustav

Sanader je ponovio kako se teška situacija, zbog rasta inflacije i cijena u Europi i svijetu, odražava i na Hrvatsku, istaknuvši da Vlada ne može utjecati na one koji na tržištu formiraju cijene, ali da može poduzeti mjere u fiskalnoj politici. 

Takve su mjere, navodi, prošlogodišnje izdvajanje 450 milijuna kuna za sanaciju područja pogođenih sušom, zatim 160 milijuna kuna za tzv. plivajuće trošarine, a ove godine smanjenje cijena kruha, mlijeka i ulja te odluka da se do ljeta ni za građane niti za gospodarstvo ne povećavaju cijene plina i struje. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju