Svaki peti Hrvat zarađuje manje od 3500 kuna na mjesec. Pokazuju to podaci Državnog zavoda za statistiku o strukturi zaposlenih prema visini isplaćene prosječne neto plaće.

Galerija


Više od polovice građana ima manje od 6 tisuća kuna, odnosno manje od prosječne plaće, dok s druge strane više od 10 posto ima primanja veća od 12 tisuća kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna Istraživanje: Najviše plaće u top menadžmentu, najniže u pomoćnim zanimanjima Slika nije dostupna Jovanović: 62 posto zaposlenih u obrazovanju imat će veću plaću

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever upozorava da u usporedbi s visokim cijenama čak trećina građana živi na rubu siromaštva.

"Nešto nam je jeftinija struja, nešto jeftiniji nam je plin. Međutim, sve drugo nam je tu negdje, nerijetko čak i skuplje, a plaće dosežu po prilici trećinu prosječne plaće u Europi, nekada čak i niže. Dakle, vrlo je jasno da je siromaštvo duboko zakoračilo u Hrvatsku", rekao je Sever.

Svaki peti Hrvat zarađuje manje od 3500 kuna na mjesec (FOTO : Vijesti Nove TV u 14 sati)
Podaci Državnog zavoda za statistiku o strukturi zaposlenih (FOTO: Vijesti Nove TV u 14 sati) Foto: FOTO: screenshot/Vijesti u 14 sati