Svaki peti Hrvat zarađuje manje od 3500 kuna na mjesec. Pokazuju to podaci Državnog zavoda za statistiku o strukturi zaposlenih prema visini isplaćene prosječne neto plaće.

Galerija Svaki peti Hrvat zarađuje manje od 3500 kuna na mjesec (FOTO : Vijesti Nove TV u 14 sati) +0 Podaci Državnog zavoda za statistiku o strukturi zaposlenih (FOTO: Vijesti Nove TV u 14 sati)

Više od polovice građana ima manje od 6 tisuća kuna, odnosno manje od prosječne plaće, dok s druge strane više od 10 posto ima primanja veća od 12 tisuća kuna.

Vezani članci Ilustracija Žene i dalje rade za nižu plaću nego muškarci, u dvije županije najveća razlika Porezno rasterećenje - Veće plaće - 1 Vlada najavljuje porezno rasterećenje: Izračunali smo koliko bi i kome od Nove godine plaće trebale rasti

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever upozorava da u usporedbi s visokim cijenama čak trećina građana živi na rubu siromaštva.

"Nešto nam je jeftinija struja, nešto jeftiniji nam je plin. Međutim, sve drugo nam je tu negdje, nerijetko čak i skuplje, a plaće dosežu po prilici trećinu prosječne plaće u Europi, nekada čak i niže. Dakle, vrlo je jasno da je siromaštvo duboko zakoračilo u Hrvatsku", rekao je Sever.

Svaki peti Hrvat zarađuje manje od 3500 kuna na mjesec (FOTO : Vijesti Nove TV u 14 sati) Podaci Državnog zavoda za statistiku o strukturi zaposlenih (FOTO: Vijesti Nove TV u 14 sati) Foto: FOTO: screenshot/Vijesti u 14 sati

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju