Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zadnja tri mjeseca u Zagrebu čak je 73 posto učenika ponižavalo je svoje vršnjake, 71 posto njih gurnulo je drugog mladića, a 65 posto udarilo je drugog mladića nogom.


Rezultat je to istraživanja 'Inicijative mladića za prevenciju radno uvjetnog nasilja u regiji', provedenog početkom ove godine među mladićima u dobi od 15 do 19 godina u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, prenosi Večernji list. Istraživanje je pokazalo da je stopa nasilja u srednjim školama vrlo visoka.

Vezani članci Monstrumi iz kuhinje - 15 Treba im egzorcizam! Oni su pravi monstrumi u kuhinji, pogledajte posljedice njihova kuhanja Policija, ilustracija Mladić (25) teško ozlijedio policajca, a četvorica pokušavala spriječiti njegovo uhićenje

Čak 95 posto ispitanih gade se mladići koji se ponašaju kao žene, 65 posto njih smatra da je najvažnija uloga žena brinuti se o kući i kuhati za obitelj, a 41 posto ispitanih slaže se da postoje situacije u kojima žena zaslužuje pljusku! 71 posto mladića smatra da je muškarac taj koji odlučuje kada će i kako imati seksualne odnose.