Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vis: Šef CSS-a oštetio stariju osobu za 4 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija u suradnji s USKOK-om otkrila je, i istražnom sucu Županijskog suda u Splitu sprovela tri osobe pod sumnjom da su zlouporabom položaja i ovlasti te krivotvorenjem službenih isprava višku obitelj oštetili za više od četiri milijuna kuna, priopćila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Osumnjičene su da su krivotvorile rješenje Centra za socijalnu skrb grada Visa te jednoj viškoj obitelji odredili posebna skrbnika koji je zatim zemlju te obitelji u Komiži prodao zagrebačkoj tvrtki za dva milijuna kuna. 

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Slika nije dostupna Gotovčeve nadzire socijalna služba

Nakon toga zagrebačka tvrtka, uz pomoć posrednika kojem je platila još dva milijuna kuna za posredovanje, uknjižila se kao vlasnik na toj zemlji.

Splitski Centar za socijalnu skrb nakon žalbe te obitelji proglasio je taj dokument viškog Ureda za socijalnu skrb krivotvorinom i poništio ga, a sud na Visu poništio je uknjižbu zagrebačke tvrtke.

Iako u policiji nisu željeli otkriti identitet danas sprovedenih
osoba, doznaje se kako je riječ o 62-godišnjem voditelju CSS-a, Anđelku Stanojeviću i 31-godišnjoj djelatnici Ureda za socijalnu skrb u Visu te njezinu 39-godišnjem prijatelju, opunomoćeniku tvrtke koja je kupila to zemljište.

Kazneno je prijavljena i djelatnica Zemljišno-knjižnog odjela na Visu, ali ona danas nije sprovedena istražnom sucu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene