Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijska i Gradska organizacija SDP-a odlučile su pokrenuti postupak smjene virovitičkog gradonačelnika Zvonka Kožnjaka, reagirajući na aferu koja je izbila nakon objavljivanja vijesti i fotografija o božićnom lovu na Bilogori na kojem su uz ostale bili nazočni Mladen Markač i Ivica Kirin.


"Zajedno s oporbenim vijećnicima od predsjednice Gradskog vijeća Željke Grahovac zatražit ćemo da u poslovničkom roku od 30 dana sazove izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća (SDP ima tri vijećnika), na kojoj se na dnevnom redu mora naći i točka o izglasavanju nepovjerenja gradonačelniku Kožnjaku", kaže su priopćenju županijskog SDP-a.

Vezani članci Policajac, ilustracija Policajac teško ranjen: Kolega čistio pištolj od blata pa ga pogodio "u desni dio tijela" Ilustracija: Thinkstock Shvatila da je prevarena: Htjela se riješiti uroka pa su joj skinuli njih – osam tisuća

Ističu kako su sve do danas očekivali da će Kožnjak poštovati i minimum civilizacijske kulture te kao moralni čin podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika, a ne da okrivi svog referenta za odnose s javnošću , kazala je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Nada Čavlović-Smiljanec.

I virovitički HSP u svojem je priopćenju osudio, kako kaže, postupke "pojedinaca koji su svojom nepromišljenošću nanijeli štetu generalu Mladenu Markaču i njegovoj obitelji, bivšem ministru MUP-a Ivici Kirinu te virovitičkim i hrvatskim građanima.

"Gradonačelnikova obrazloženja da nije znao što se događa, da nije bio u lovu, ali da je bio na večeri i njegovo prešutno dopuštenje da jedan čovjek koji je prouzročio 'štetu' sam na svoju ruku pokuša prevariti javnost da su fotografije o lovu stare, vrlo su tanka i naivna", smatraju u HSP-u, te dodaju kao "smjena referenta za odnose s javnošću nije adekvatna sankcija naspram učinjene štete".

Predsjednik HSP-ove podružnice Boris Hlavati kaže da traže smjenu pročelnice gradonačelnikova ureda Đurđe Aragović i stavljanje mandata gradonačelnika na raspolaganje Gradskom vijeću.

Za stavljanje na dnevni red te točke potrebno je sedam vijećnika.