Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nije dugo trebalo da vijest koja se jučer pojavila u domaćim medijima stigne i na stranice velikih svjetskih medija i novinskih agencija.


Vijest o 28-godišnjoj čistačici koja je dobila otkaz s radnog mjesta u Općinskom sudu u Samoboru jer je pokušala počiniti samoubojstvo umjesto da je čistila zgradu Suda, dospjela je na stranice velikih svjetskih medija, između ostalog i na Agence France-Press (AFP), poznati medijski servis.

Vezani članci Čistačica (Foto: Screenshot/YouTube) Ima anđela čuvara: Jureći auto samo ju je okrznuo, a onda razbio sve pred sobom Rušenje bespravno sagrađene kuće (Dnevnik.hr) Pročelnik za graditeljstvo i urbanizam ilegalno gradio pa sada ruši. Susjed komentira: ''Da je drugačije u Hrvatskoj, ne bih mogao spavati''

Prenijeli su i priopćenje Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske u kojem stoji kako je sa Suda stigla reakcija da je 'žena izgubila povjerenje poslodavca jer nije očistila prostorije Suda prije pokušaja samoubojstva'.

Čistačica u Samoboru dobila otkaz 'jer nije radila svoj posao već se pokušala ubiti'

Podsjetimo, 28-godišnjakinja je samoubojstvo pokušala počiniti uvečer 7. travnja ove godine pokušavši skočiti s krova Općinskog suda u Samoboru. Pad je preživjela, no zaradila je 13 prijeloma zbog čega je prevezena u KBC Zagreb, a potom i na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu sveti Ivan.

Izvanredan otkaz uručio joj je predsjednik Suda Darko Župančić uz obrazloženje kako je 'uslijed opisanog ponašanja namještenice, iz kojeg proizlazi da je ista pokušala samoubojstvo za vrijeme radnog vremena, ostao neizvršen posao koji je preuzela, te da je njeno ponašanje suprotno zakonu, pa je izgubljeno i povjerenje u namještenicu, jer bi ista i ubuduće mogla jednako tako postupati i kršiti svoje obaveze iz ugovora o radu, zbog čega je istoj valjalo otkazati ugovor o radu na neodređeno vrijeme zbog osobito teških povreda iz radnog odnosa i gubitka povjerenja jer uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook