Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Umjesto da je čistila...'

Svjetski mediji o čistačici iz Samobora: Zabranili joj samoubojstvo za vrijeme radnog vremena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije dugo trebalo da vijest koja se jučer pojavila u domaćim medijima stigne i na stranice velikih svjetskih medija i novinskih agencija.

Vijest o 28-godišnjoj čistačici koja je dobila otkaz s radnog mjesta u Općinskom sudu u Samoboru jer je pokušala počiniti samoubojstvo umjesto da je čistila zgradu Suda, dospjela je na stranice velikih svjetskih medija, između ostalog i na Agence France-Press (AFP), poznati medijski servis.

Pročitajte i ovo Policija pronašla marihuanu i oružje u podrumu kuće Kod Samobora Podrum koji čuva tajnu: Policija otkrila laboratorij za proizvodnju marihuane, ali i nešto još opasnije Prometna nesreća u Samoboru Teška prometna nesreća FOTO Samobor se oprašta od tragično stradale sugrađanke: "Bila je tako draga, uvijek susretljiva i mila, falit će nam"

Prenijeli su i priopćenje Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske u kojem stoji kako je sa Suda stigla reakcija da je 'žena izgubila povjerenje poslodavca jer nije očistila prostorije Suda prije pokušaja samoubojstva'.

Čistačica u Samoboru dobila otkaz 'jer nije radila svoj posao već se pokušala ubiti'

Podsjetimo, 28-godišnjakinja je samoubojstvo pokušala počiniti uvečer 7. travnja ove godine pokušavši skočiti s krova Općinskog suda u Samoboru. Pad je preživjela, no zaradila je 13 prijeloma zbog čega je prevezena u KBC Zagreb, a potom i na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu sveti Ivan.

Izvanredan otkaz uručio joj je predsjednik Suda Darko Župančić uz obrazloženje kako je 'uslijed opisanog ponašanja namještenice, iz kojeg proizlazi da je ista pokušala samoubojstvo za vrijeme radnog vremena, ostao neizvršen posao koji je preuzela, te da je njeno ponašanje suprotno zakonu, pa je izgubljeno i povjerenje u namještenicu, jer bi ista i ubuduće mogla jednako tako postupati i kršiti svoje obaveze iz ugovora o radu, zbog čega je istoj valjalo otkazati ugovor o radu na neodređeno vrijeme zbog osobito teških povreda iz radnog odnosa i gubitka povjerenja jer uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene