Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponosan na sebe

Vidošević uvjerljivo najbogatiji predsjednički kandidat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednikov favorit za nasljednika Nadan Vidošević najbogatiji je predsjednički kandidat. No nije bogatstvo razlog kontroverze, već način kako ga je Vidošević stjecao.

Posljednjih godina mjesečna su mu primanja bila gotovo sto tisuća kuna, a on otvoreno priča kako je stjecao bogatstvo u ratnim i poslijeratnim godinama. Borbeno i junački Nadan Vidošević brani svoje carstvo nekretnina. Obiteljska kuća na Prekrižju na 46 hektara kupljena je kreditom i od novca prodanoga stana. Imanje sa šumom u Gorskom Kotaru kaže kupio je iz tekućih prihoda. Turistički objekt kod Omiša ima zahvaljujući naslijeđenoj ušteđevini kao i šumu i zemlju u Pisarovini. Zemljište u BiH kupio je iz tekućih prihoda, a vrijednost svega tog zajedno, teško procjenjiva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički kadidat Nadan Vidošević ekskluzivno u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Je li konačno odlučio? Zbogom HDZ: Vidošević u bubnju za Pantovčak?

>> Josipović bogatstvo stekao radom i nasljedstvom

'Radim cijeli život, dobro ulažem, znam kako se to radi, sve je na moje ime i ne sramim se to pokazati', ponosno ističe Vidošević. On je i kolekcionar hrvatskih djela slikarstva i kiparstva. Skuplja i vrijedne satove, a posjeduje automobil Puch iz 88. te citroen Xsaru iz 2000. Ima čak 14 tisuća dionica Kraša i ušteđevinu od 30 tisuća eura. 'Kad imate kapital morate s njim stalno raditi to je osnovni smisao', objasnio nam je Vidošević. No, u imovinsku karticu Vidošević nije upisao imovinu supruge direktorice, u tvrtki koja se bavi turizmom i nekretninama. Ista tvrtka vlasništvo je majke Nadana Vidoševića, a nema ni službenog podatka o mjesečnim prihodima.

'Nisam se obogatio u ratu, već poslije njega'

Koliko Vidošević zaradi mjesečno u Krašu, Komori i ostalim nadzornim odborima do sada se tajilo. 'Plaća mi je oko 60 tisuća kuna kad se uzmu nadzorni odbori to se penje na 70 do 80 tisuća kuna netto', otkrio je Vidošević. Ekonomist, sada nestranački i nekad HDZ-ov ministar i direktor, kaže, ima sve. S podsmjehom komentira optužbe Andrije Hebranga da se bogatio u ratu. 'To je nemoguće, jer rat baš i nije vrijeme za ulaganje. Najmanje sam za vrijeme rata ulagao svojih novaca, više nakon rata', pojasnio je. Ime mu je povezano sa spornom privatizacijom Dalmacija Cementa zbog koje se 90-ih vodila istraga u Italiji.

'Ja sam došao za stečajnog upravitelja kad nitko nije htio i kad su obveze bile veće od prometa, moji radnici nisu dobili otkaz i nikad im nije kasnila plaća, a nakon 10 godina Dalmacijecement je jedna od 5 najuspješnijih u Hrvatskoj', pohvalio se Vidošević. Zaradio je kaže svojim radom i znanjem dio je naslijedio od dobrostojećih roditelja. Otac mu je bio bankar i financijaš u Jugoslaviji, majka direktorica banke. Poslovnost je kaže od njih naslijedio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene