Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah žestoko udara

Hebrang: Vidošević je najveći krivac za krizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ se ne boji da će dio članstva na predsjedničkim izborima glasovati za Nadana Vidoševića jer će članstvo prepoznati političara koji je do kraja iskoristio stranku za osobne potrebe, a onda ju odbacio kao staru krpu, izjavio je večeras HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang.

Hebrang je na konferenciji za novinare u Jastrebarskom odbacio Vidoševićevo tumačenje da se za 'soliranje' na izborima odlučio zbog nedemokratskih kretanja u HDZ-u. Naprotiv, tvrdi Hebrang, Vidošević je pokazao nedemokratičnost i strah kad se odlučio 'iskočiti' iz Statuta stranke i sam se kandidirati, umjesto da se kandidirao u okviru HDZ-a pa da članstvo samo odluči o tome tko će biti kandidat za predsjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još 57 dana Kandidate ne brine kada će izbori Slika nije dostupna Predsjednički izbori Istraživanje: Bandić ulazi u drugi krug

>> Vidošević: Moja imovina je rezultat mojih dobrih procjena

Podsjetio je da je HDZ Vidoševiću omogućio briljantnu karijeru. 'Iz ministarske pozicije vinuo se u oblake i vidim da i dalje živi u oblacima jer misli da će i bez HDZ-a moći tako, a neće jer je izgubio povjerenje', kazao je Hebrang.

Očekuje da će Vidošević nakon izbornog poraza napustiti i Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK). Vidoševiću zamjera što je kandidaturu objavio upravo na Skupštini HGK, jer, kaže, 'HGK nije njegova privatna prćija'. Protukandidata je označio i kao jednog od najvećih krivaca za krizu, jer HGK hrvatskim proizvodima nije osigurala vanjska tržišta, nego je, tvrdi, samo ubirala mjesečni namet i time povećavala nekonkurentnost i cijenu rada.

Šuker medije optužio za širenje defetizma

Hebrang i ministar financija Ivan Šuker te HDZ-ovi zastupnici iz Zagrebačke županije u Jastrebarskom su danas članstvu objašnjavali kako situacija u državi nije tako crna kakvom ju opisuju mediji. 'Hrvati se ne trebaju bojati, Hrvatska sigurno neće propasti', poručio je ministar Šuker, zadovoljan izjavom guvernera Željka Rohatinskog da Hrvatskoj slijedi oporavak.

Medije je prozvao za širenje defetizma, naglasivši da je Hrvatska među četiri europske zemlje koje su u drugom kvartalu na godišnjoj razini zabilježile manji pad BDP-a nego u prvom kvartalu. 'Prije godinu dana govorili su da će Hrvatska propasti ako odmah lani u listopadu ne potpiše stand-by aranžman s MMF-om. Mi danas funkcioniramo, ispunjavamo svoje obveze, a poduzeća u vlasništvu države su znatno smanjile svoje obveze prema dobavljačima i državi' ustvrdio je Šuker. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene