Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Blagdanski ugođaj gotovo je nedostižan za stanovnike općine Viškovo. Oni dan provode u teškom smradu. Ispod prozora im je, naime, deponij smeća. Unatoč obećanjima vlasti da će se stanje popraviti, u proteklih nekoliko mjeseci, koliko je prošlo od posljednjeg posjeta naše ekipe Viškovu, hrpa otpada samo je narasla.


Deponij je trebao već biti zatvoren. No, komunalno poduzeće planira njegovo širenje. 'Općinsko vijeće nije dalo suglasnost za izdavanje lokacijske dozvole, a niti suglasnost na rješenje o izvlaštenju na području deponija Viševac', kaže Goran Petrc, načelnik općine Viškovo. Deponij bi se trebao širiti na još 80 tisuća kvadrata! A gradnja novog, koji je trebao biti gotov ove godine, još nije ni počela zbog problema s otkupom zemljišta.

Vezani članci Pula čisti ilegalna odlagališta otpada - 2 Pula odlučila prekinuti Sizifov posao: Zbog neodgovornih pojedinaca uvode se rampe i videonadzor - "Čovjek se može i porezati..." Slika nije dostupna Ako do 2018. ne saniramo sve deponije plaćat ćemo milijunske kazne!

'Pravna država je svoje u Hrvatskoj odradila, ali naravno sporo, izvlaštenja su u tijeku i zadnje je negdje pred krajem', kaže Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Sve više bolesti

Među stanovnicima oko deponija sve je više bolesnih. Ovi su ljudi odavno izgubili vjeru u politiku i političare. Svi ih se sjete samo pred izbore - s obećanjima o selidbi deponija. Izbori prolaze, uskrsi dolaze i prolaze, no smeće na kućnom pragu ostaje.

Više u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju