Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

VIDEO Izbio požar na otočiću kod Dugog otoka: Gasi ga kanader, u pomoć stiže i brod iz Zadra

U tijeku je gašenje požara na otoku Krknata, nasuprot Dugog otoka. Kako nam javlja čitateljica, gori više od sat vremena, a u pomoć pristiže i brod iz Zadra.

Iz JVP Zadar su za DNEVNIK.hr rekli kako su na terenu kanader, DVD Sali te da se čeka brod iz Zadra, koji je na putu prema otočiću Krknata na kojem je buknuo požar.

Požar na otoku Požar na otoku, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAPALIO SE SERVER Izbio požar u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, vatrogasci na terenu, svi zaposlenici izašli iz zgrade

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve vatrogasne snage na terenu Zapalilo se odlagalište otpada u Šibeniku, požar lokaliziran nakon pet i pol sati

''Počelo je gorjeti prije sat, možda i više'', kazala nam je čitateljica.

Iz DVD Sali su za DNEVNIK.hr rekli da nema ozlijeđenih.

Otočić Krknata nenaseljen je, ali je na njemu više kuća za odmor. Nismo uspjeli dobiti informaciju ima li trenutno ljudi na njemu.

U gašenju požaru koji je u četvrtak izbio na otočići Krknata nasuprot Dugog otoka u Zadarskoj županiji, sudjeluje kanader iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Iz Ministarstva navode kako je ovogodišnja protupožarna sezona službeno započela u ponedjeljak, 21. lipnja, a do danas zračne snage HRZ-a su sudjelovale u gašenju triju požara. Dva su se dogodila u Šibensko-kninskoj županiji, a jedan u Splitsko-dalmatinskoj.

Izvršeno je jedno protupožarno izviđanje protupožarnim zrakoplovom u županijama na priobalju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene