Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U najvećoj Hrvatskoj močvari, parku prirode Kopački rit, počela je turistička sezona.


Rezervacije su i više nego obećavajuće, posebice stranih gostiju, pa se nadaju rekordnoj sezoni. U baranjskoj oazi stotina rijetkih i zaštićenih vrsta ptica, riba i divljači, ove sezone turiste će dočekati i jedna zanimljivost - prvi hotel za kukce u Europi. Kopački rit je moguće obići i na dva kotača, biciklom, a za one dubljeg džepa osigurana je privatna vožnja čamcima te uskoro i kanuima.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Snimili smo jelene na 'ručku' Slika nije dostupna VIDEO: Naši toksikolozi ne mogu doći do podataka o sastavu mulja

Posjetitelji mogu i posvojiti pticu, dati joj ime, nazvati je svojom i na taj način pomoći njezinoj zaštiti. Posvojenje sive čaplje iznosi 100 kuna, a onih rijetkih vrsta, poput crne rode koje dođe čak 10 tisuća kuna. Dok ptice dobivaju usvojitelje, za kukce je izgrađen hotel. U Kopačkom ritu otvoren je prvi hotel za kukce u Europi. Prošle je sezone Park Prirode posjetilo više od 30 tisuća ljudi. Iz pustolovine u močvari svatko se vraća kući pun dojmova, a za dugo sjećanje pobrinule su se vrijedne baranjske ruke s ponudom autohtonih suvenira.