Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki zastupnici zbunjeni

VIDEO Tomislav Merčep u saborskim klupama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prijemu nakon svečane sjednice Hrvatskog sabora povodom Dana neovisnosti ispod glasa komentirao se dolazak Tomislava Merčepa.

Dolazak Tomislava Merčepa na svečanu sjednicu u Sabor za dio zastupnika je sporno iako zapravo nikakvog spora nema. Naime, Tomislav Merčep predsjednik je Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) i kao predsjednik braniteljske udruge pozvan je na svečanost. Neslužbeno nam je tako poručeno i iz ureda samog predsjednika Sabora. Tomislava Merčepa imenom i prezimenom navodno nisu zvali, no na ovakve se prijeme, poručeno nam je iz ureda Josipa Leke, pozivaju se predstavnici svih braniteljskih udruga. Njihov popis ured predsjednika Sabora dobio je, rečeno nam je, iz Ministarstva branitelja.

Pročitajte i ovo Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu" Andrej Plenković Lupali po stolovima VIDEO Pogledajte kako je Plenković reagirao na totalni kaos u Saboru! Oporba mu nije dala do riječi

>> Merčepovi suborci posvjedočili da on nije zapovijedao u Pakračkoj Poljani

Unatoč činjenici da dolazak Tomislava Merčepa nije protuzakonit ili u bilo kojem pogledu dvojben neki zastupnici su po hodnicima komentirali kako 'nije ugodno sjediti u saborskim klupama s osobom kojoj se trenutačno sudi za ratni zločin nad civilima'. Drugim pak zastupnicima, pa i ministrima poput Rajka Ostojića, nije bio problem porazgovarati s Merčepom.

Tomislav Merčep inače je sudionik hrvatskog puta prema neovisnosti, a 90-ih je bio i savjetnik ministra unutarnjih poslova. Sudi mu se na zagrebačkome Županijskom sudu. Merčepa se, kao zapovjednika MUP-ove postrojbe, tereti za odvođenja, pljačku, mučenje i ubojstva civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkoga područja.

>>  'U Pakračkoj Poljani civilima puštali struju u debelo crijevo'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene