Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorenje pred početak turističke sezone

VIDEO: Radovi na Svetom Roku i Maloj Kapeli u punom jeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kresanje troškova neće zaustaviti najvažnije projekte. Radovi na drugim cijevima tunela Sveti Rok i Mala Kapela su u punom jeku. U izgradnji sve ide prema planu.

Duboko u utrobi Male Kapele radnici do nedavno nisu pprestajali raditi dan i noć. Sada je izgradnja pred samim krajem. Ovaj projekt vlada nije dovodila u pitanje iako izgradnja drugih cijevi tunela stoji gotovo 700 milijuna kuna. Sigurnost u tunelima nazdirat će preko 400 kamera, što će ih i činiti jednima od najsigurnijih u svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čudnog li čuda Baš dan prije izbora otvaraju se druge cijevi tunela Slika nije dostupna Predizborne igre? I dalje u funkciji samo jedna cijev tunela Mala Kapela i Sveti Rok

Prva vozila drugom cijevi tunela mala Kapela trebala bi proći već u travnju, ali dvosmjerno zbog prilagođavanja signalizacije. Slična je situacija i na Svetom Roku. Vožnja kroz obje cijevi tunela očekuje se početkom turističke sezone. Investicije su vrijedne oko 700 milijuna kuna.

'Tijekom travnja planiramo prebaciti promet u ovu tunelsku cijev, a prije početka turističke sezone u planu je pustiti oba tunela u promet. Građevinski radovi su pri samom kraju, ostalo je još malo radova na dovršetku zadnjeg sloja asfalta, tj. zadnji sloj od tri i pol cm i treba se još dovršiti bojenje tunela i radovi nad ispitivanjem opreme', rekao je Robert Španović, glavni inženjer na izgradnji tunela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene