Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kresanje troškova neće zaustaviti najvažnije projekte. Radovi na drugim cijevima tunela Sveti Rok i Mala Kapela su u punom jeku. U izgradnji sve ide prema planu.


Duboko u utrobi Male Kapele radnici do nedavno nisu pprestajali raditi dan i noć. Sada je izgradnja pred samim krajem. Ovaj projekt vlada nije dovodila u pitanje iako izgradnja drugih cijevi tunela stoji gotovo 700 milijuna kuna. Sigurnost u tunelima nazdirat će preko 400 kamera, što će ih i činiti jednima od najsigurnijih u svijetu.

Vezani članci Slika nije dostupna Baš dan prije izbora otvaraju se druge cijevi tunela Slika nije dostupna I dalje u funkciji samo jedna cijev tunela Mala Kapela i Sveti Rok

Prva vozila drugom cijevi tunela mala Kapela trebala bi proći već u travnju, ali dvosmjerno zbog prilagođavanja signalizacije. Slična je situacija i na Svetom Roku. Vožnja kroz obje cijevi tunela očekuje se početkom turističke sezone. Investicije su vrijedne oko 700 milijuna kuna.

'Tijekom travnja planiramo prebaciti promet u ovu tunelsku cijev, a prije početka turističke sezone u planu je pustiti oba tunela u promet. Građevinski radovi su pri samom kraju, ostalo je još malo radova na dovršetku zadnjeg sloja asfalta, tj. zadnji sloj od tri i pol cm i treba se još dovršiti bojenje tunela i radovi nad ispitivanjem opreme', rekao je Robert Španović, glavni inženjer na izgradnji tunela.