Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WOOOW!

VIDEO Prizor na nebu uznemirio Hrvate: "Putovalo je ravno i nestalo u svemir". Poznato o čemu se radi

Nesvakidašnji prizor pojavio se na nebu i uznemirio građane Hrvatske u subotu u večernjim satima. Hrvatski astronomski savez otkrio je o čemu se radi.

Nesvakidašnji prizor pojavio se na nebu. Naime, čitatelji portala DNEVNIK.hr ugledali su na nebu čudnu svjetlost. Na snimci koju su nam poslali vidi se svjetleća crta koja sjaji na nebu i pomiče se.

"Večeras oko 21:45 kod Markuševca u Zagrebu, na Jazini, točnije na nebu se pojavilo nešto vrlo neobično. Ne znam je li još netko to uočio. Uspjeli smo snimiti. Putovalo je ravno, dosta brzo i nestalo je ravno u svemir", rekao nam je čitatelj.

Svjetlost se vidjela u gotovo svim dijelovima Hrvatske. 

Nema mjesta panici

Iako je za neke ovaj prizor pomalo zastrašujuć, radi se o Starlinku, projektu Elona Muska, potvrdio je na Facebooku Hrvatski astronomski savez.

"Ono što se večeras vidjelo na nebu su novi StarLink sateliti tvrtke SpaceX gospodina Elona Muska koji služe pružaju usluge globalnog Interneta. Kad ih puste iz rakete idu jedan za drugim pa se onda šire i idu paralelno vrlo blizu jedan drugome dok se ne rašire i ne stignu svaki u svoju orbitu", stoji u objavi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene