Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željka Antunović poručila Kosor

VIDEO Tanjuri u Saboru: 'Ovo je životna statistika!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualno prijepodne u Saboru obilježila je SDP-ova zastupnica Željka Antunović.

Željka Antunović (SDP) priredila je šok u Saboru i na zastupnički stol izvadila dva tanjura i dvije čaše. Na jednom je tanjuru bilo pečeno pile i tri krumpira te puna čaša mlijeka, kakav je, kazala je, bio ručak 2004., dok je na drugom tanjuru bilo četvrt pileta i jedan krumpir uz pola čaše mlijeka, koliko si hrvatska obitelj, rekla je, za iste novce može priuštiti danas. 'To vam je gospođo Kosor, statistika pretočena u život', znakovito je zaključila Antunović.

Pročitajte i ovo Nije sve tako crno - 2 NIJE SVE TAKO CRNO Oni su koronakrizu pretvorili u poduzetničku priliku pa sve što proizvedu – odmah prodaju: "Narudžbe dolaze iz cijele Hrvatske" Novac na bankomatu, ilustracija Solidarne mjere ili kozmetika Banke donijele mjere za građane pogođene krizom, oporba nezadovoljna, ministar poručuje: ''Očekujemo više“

>> 'Borbu protiv korupcije završit ćete u 23. stoljeću'

>> Kosor: Ni meni ni vladi neće suditi sud partije

Antunović je istaknula kako ju je jedna nezaposlena majka troje malodobne djece, pismom zamolila da premijerku upita kako s 3000 kuna mjesečno može prehraniti, obući i školovati djecu. 'Kako će ona napraviti krumpir salatu kada nema ni za ulje ni za ocat', upitala je premijerku, koja ju je pozvala da joj preda to pismo kako bi, ako ta majka o kojoj govori uopće postoji, mogla pomoći. 'Molim vas, dajte mi to pismo i osobno ću odgovoriti na temelju svega što sam učinila, dat ću vam o tome pisani odgovor u roku od tri dana', poručila je SDP-ovoj zastupnici premijerka Kosor.

Kosor na 'tapeti'

SDP-ovi zastupnici su sve do kraja saborskog aktualnog prijepodneva nastavili premijerku Jadranku Kosor i njezinu vladu 'rešetati' prozivkama za nesposobnost i loše upravljanje državom u krizi. Milanka Opačić (SDP) tako je premijerku upitala dijeli li mišljenje ministra financija Ivana Šukera da su porezne olakšice pri kupnji prvoga stana, koje vlada ukida, uglavnom koristili bogatiji građani. Upitala je i misli li premijerka uistinu da su mladi koji kupuju svoj prvi stan od 40-tak 'kvadrata' uz kredit od 60 tisuća eura na 20 godina bogati ljudi.

Premijerka joj je odgovorila kako su ju o informacijama da su te porezne olakšice uglavnom koristili bogatiji izvijestili iz Ministarstva financija, pozvavši SDP-ovce da vladin program gospodarskog oporavka promatraju cjelovito, a ne da izdvajaju i 'trančiraju' pojedine mjere. 'Vama je stan dao Gojko Šušak, ali mlade obitelji u Hrvatskoj nemaju Gojka Šuška već 20 godina moraju marljivo raditi za svoj stan', poručila je Opačić predsjednici vlade, nezadovoljna njezinim odgovorom.

Kosor: Insinuacije i laži

Gordanu Sobol (SDP) zanimalo je, pak, planira li vlada najavljenim poskupljenjem struje za 13 posto sanirati štetu nastalu štetnim ugovorom s TLM-om koji je, kao potpredsjednica vlade, potpisala Jadranka Kosor. Kosor je odlučno odbacila njezine navode, poručivši Sobol i njezinoj stranci da nikakvim podmetanjima neće prestrašiti vladu u borbi protiv korupcije.

'Nitko, ali baš nitko, niti vi, niti bilo tko od vaših neće nas prestrašiti u borbi protiv korupcije i zaštiti neovisnosti pravosudnih tijela da sude i presude onima koji su se ogriješili o zakone. U tome nas neće prestrašiti ovakve insinuacije i podmetanja kakve vidim u vašem pitanju', poručila je Gordani Sobol. Kosor naglasila i da će vlada poskupljenje struje razmatrati 'kada za to dođe vrijeme, kada se steknu uvjeti', najavivši i da će vlada, kada do poskupljenja dođe, pokušati osmisliti tzv. socijalni paket za najugroženije.

Premijerka nije odgovorila na pitanje SDP-ovca Davora Bernardića koliko je agencija, zavoda i ureda, za koje je i sama rekla da ih je previše, osnovala njezina stranka, kao ni na upit Arsena Bauka (SDP) koliko je i je li uopće izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić platio poreza na prodaju nogometaša u inozemne klubove. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene