Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor poziva, oporba kritizira

'Borbu protiv korupcije završit ćete u 23. stoljeću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor pozvala je danas saborsku oporbu na političko suglasje oko borbe protiv korupcije 'do posljednjeg daha', jer će tu borbu, poručila je sa saborske govornice, tada biti puno lakše voditi.

Nezavisni zastupnik Ivica Pančić upitao je premijerku što kani poduzeti kako bi se politički raščistio slučaj nezakonite transakcije između HEP-a i HAC-a oko gradnje trafostanica na brzoj cesti Gaženica-Zadar II. Pančić je, naime, uvjeren da je riječ 'o još jednoj HAC-ovoj malverzaciji' zbog koje će građani trafostanice dva puta platiti - jednom za njihovu gradnju, a drugi put zbog skuplje struje.

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti

>> Milanović: Svatko tko nešto zna, mora reći što zna

Premijerka Kosor mu je odgovorila kako i ona i njezina vlada čine sve što mogu kako bi uspostavili povoljne političke okvire za nesmetan i neovisan rad nadležnih institucija. Oporbu je pritom pozvala na političko suglasje u borbi protiv korupcije, ističući da mnogi načelno podupiru tu borbu, 'ali kada im netko dođe na vrata onda govore da je to politički progon'. 'I kada se pipne u Daimler, u kupnju vatrogasnih vozila, u Mljet, prodaju odmarališta, i sve druge slučajeve, kada svi zajedno budemo rekli neka državna tijela rade svoj posao, tko je odgovoran neka odgovara, a tko je nevin da ga pravna državna treba zaštititi, kada se oko toga dogovorimo, onda će biti lakše', poručila je Kosor.

Nezadovoljan odgovorom, Pančić je kazao da će vlada borbu protiv korupcije, nastavi li ovim tempom, završiti 'u 23. stoljeću'. 'Ovo je dokaz da nema političke volje i da se patrijarsima u svojoj stranci ne možete oduprijeti', poručio je premijerki. Goran Beus Richembergh (HNS) upitao ju je zašto vlada još nije ispoštovala zaključak Sabora iz listopada 2008. po kojemu je dužna jednom godišnje izvijestiti parlament o stanju u državi. Kosor je kazala da će pogledati taj zaključak, naglasivši da je prva koja poštuje parlament i njegove odluke, te da će to učiniti i u ovom slučaju.

Istaknula je da ona i vlada svaki dan podnose izvješće hrvatskoj javnosti, da barem jednom tjedno sa sjednice vlade izvještava o provedbi programa gospodarskog oporavka. 'Bila bih radosna izvijestiti o razdoblju od kada sam ja na čelu vlade, jer je od tada puno učinjeno. Postupit će onako kako Hrvatski sabor nalaže', poručila je premijerka Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene