Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izabrala struka

VIDEO: Najljepše građevine u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski arhitekti izabrali su najbolje lanjske radove, pogledajte najljepše građevine u Hrvatskoj.

One su velike, raskošne, moderne i zbog svog izgleda svakom oduzimaju dah. Najljepša stambena zgrada u Hrvatskoj je POS-ova zgrada u Vrgorcu. Konkurencija su joj bile obiteljske kuće, koje sve redom oduzimaju dah. No, bijela zgrada ipak je u nečem posebna i arhitektonski dvojac Burmas-Petrić pokušao je napraviti zgradu koja će se uklopiti u dalmatinsko zaleđe i povijesni značaj tog mjesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podzemne vode Važno upozorenje komunalnog poduzeća: Prokuhavajte vodu, zabilježena visoka zamućenost - može biti opasno Slika nije dostupna Gase jake vatrogasne snage Vrgorac: Požar se primakao na kilometar do kuća

'To su te poznate kule u Vrgorcu, gdje je najpoznatija kula Tina Ujevića. Mi smo izrazito počašćeni što je stručni žiri prepoznao kvalitetu našeg rada', kazao je Ivo Lola Petrić, arhitekt nagrađene stambene zgrade.

Među najljepšim kućama u Hrvatskoj, po izboru arhitekata, je i kuća HSLS-ovog predsjednika Darinka Kosora u Bolu na Braču. Izgraditi obiteljsku kuću koja će biti funkcionalna, a istodobno i priznata od struke nije lako i za vlasnike je važno nekoliko stvari

'Takva obiteljska kuća sigurno košta i neki klijenti žele ostvariti jedan pozitivan odnos s arhitektom koji za njega radi. To onda može rezultirati jednom vrhunskom arhitekturom', ističe predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Hrvoje Hrabak.

Da Hrvati ne zaostaju za svojim svjetskim kolegama pokazuje i Muzej suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu, spomen obilježje kornatskim vatrogascima, sportska dvorana u Novigradu, te poslovna zgrada na Radničkoj cesti u Zagrebu su na vrhu ljestvice najboljih hrvatskih građevina.

Ideja i kreativnosti hrvatskim arhitektima ne nedostaje. No problem je, naravno, novac i nedovoljan tehnološki napredak, trenutačno dvije najveće kočnice na putu do još ljepših građevina.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene