Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolinda Grabar Kitarović i premijerka Jadranka Kosor popile su kavu u Dubrovniku.


Predsjednica Vlade susrela se i popila kavu s veleposlanicom u SAD-u Kolindom Grabar Kitarović koja je prošloga tjedna imenovana pomoćnicom glavnog tajnika NATO-a.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske Što bi rekao Beroš?! Milanović jedini među NATO-ovim liderima bez maske na licu Zoran Milanović Dayton ubačen u deklaraciju samita NATO-a, Milanović: "Nisam zaprijetio. Nakon šest dana ignoriranja naše molbe, riješeno je u pola minute"

Ni bi to bilo ništa čudno da javnost nije iznenadila pomalo suzdržana reakcija premijerke Jadranke Kosor na prošlotjedno imenovanje hrvatske veleposlanice u SAD-u na mjesto pomoćnice glavnog tajnika NATO saveza za javnu diplomaciju.

Službeno je to premijerka nazvala dobrom vješću no njezini suradnici kažu kako nije bila oduševljena načinom kojim je veleposlanica Grabar Kitarović otišla. Njih dvije bile su Sanaderove ministrice, a zadnje tri godine Grabar Kitarović je u Washingtonu, ostaje tamo do ljeta, a Vlada i predsjednik krenuli su u potragu za novim velepsolanikom u SAD-u.

Ponudu za posao pomoćnice za javnu diplomaciju dobila je osobno od Andresa Rasmusena. Poslije Ivana Šimonovića, pomoćnika glavnog tajnika UN-a, imenovanje Kolinde Grabar Kitarović na visoku poziciju u NATO-u nedvojbeno je i promocija Hrvatske.