Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trajekt koji je jutros u 9 sati krenuo iz Splita za Brač, zbog bure i nevremena morao se vratiti nazad.


Splićani se ne sjećaju kad se posljednji put dogodilo da se trajekt zbog nevremena vrati s linije prema Supetru na Braču, ali upravo to se jutros dogodilo trajektu 'Hrvat' Jadrolinije.

Vezani članci Provjera COVID potvrda U Splitu 10 optužnica zbog krivotvorenja testova na koronu, među njima i stranci Brodarica: Olujno jugo Kaos na obali: Orkansko jugo s golemim valovima izbacilo kamenje na obalu i potopilo brodice

Putnici koji su na kraju ostali u Splitu, kažu kako su valovi do 1,5 metara visine ljuljali trajekt. U priloženom videu možete vidjeti kako je to izgledalo.

FOTO Snijeg zabijelio Dalmaciju, pao i na Pelješcu

Snijeg u Dalmaciji

Iz Jadrolinije kaže kako je jaka bura i nevrijeme bila uzrok vraćanja u splitsku luku.

'Zbog jake bure u Bračkom kanalu, danas se s pola puta prema Supetru, s udaljenosti oko četiri i pol milje od obale, trajekt morao vratiti u splitsku gradsku luku', izvijestio je koordinator Jadrolinijina splitskoga plovnog područja Ante Mrvica.

Na samom Braču, u Supetru su veliki valovi nošeni burom zapljusnuli rivu i srušili sve štandove za prodaju suvenira, a neke od njih odvukli su u more, doznaje se u supetarskom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD).

Valovi su srušili i dio betonskog mosta dugačkog oko 25 metara u blizini pošte na supetarskoj rivi, poznatog kao T-most, rekli su u supetarskome DVD-u.

Čitavo područje Dalmacije osim bure probudio je jutros i snijeg, koji se i zadržao na nekim dijelovima, poput Makarske i poluotoka Pelješca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook