Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sudi li se ovdje Tuđmanu ili generalima!?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški tužitelj Alan Tieger na prvom je danu suđenja oštro napao tadašnje hrvatsko vodstvo, posebno predsjednika Franju Tuđmana.

Tieger je izlaganje i započeo uglavnom citirajući pokojnog hrvatskog predsjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Miran i dostojanstven skup Hrvati u Ottawi prosvjedovali zbog Gotovine Slika nije dostupna Komentirat će reakciju na presudu Što očekujete od današnjeg boravka glavnog haškog tužitelja u Zagrebu?

Srpsko stanovništvo na bijeg je prisiljeno, tvrdi tužiteljstvo, prekomjernim granatiranjem posebno ističući gađanje civilnih ciljeva.

>> Teške optužbe u Haagu: 'Cilj akcije bio je protjerivanje Srba'

>> Počelo suđenje Gotovini, Čermaku i Markaču

>> Sanader o novim dokumentima protiv Markača: Došlo je do nesporazuma

>> Odvjetnici hrvatskih generala najavljuju osporavanje teza tužitelja

>> Američki mediji o početku haškog procesa hrvatskim generalima

>> Kninjani nezainteresirani za suđenje generalima

- Te su napade proveli generali Gotovina i Markač te njima potčinjene postrojbe. Srbi su bili zastrašeni i prethodnim operacijama Hrvatske vojske koje su izazvale čak i međunarodnu zabrinutost zbog odnosa prema civilima. Kako bi se stanovništvo potaklo na bijeg emitirane su lažne poruke i korišteni lažni leci, tvrdi tužiteljstvo.

Nakon što su Srbi napustili područje Krajine, hrvatsko vodstvo trudilo se da im onemogući povratak raznim ograničenjima kao što je rok od 30 dana za zahtjev za povratak napuštene imovine, rekao je dalje Tieger.

- Sjedili smo i razgovarali među sobom pitajući se sudi li se ovdje Franji Tuđmanu ili generalima, opisao je odvjetnik Mišetić ponašanje obrane za vrijeme Tiegerovog izlaganja.

Više u video prilozima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene