Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U glavnom Kanadskom gradu Ottawi, pred Kanadskim parlamentom održan je mirovni prosvjed u znak potpore hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.


Tristotinjak hrvatskih iseljenika te Kanadskih Hrvata iz Ontaria i Quebeca su se skupili te mirno, dostojanstveno i ponosno poslušali nadahnuti govor gospodina Ivana Lukšića. U svom govoru gospodin Lukšić je naveo mnoštvo činjenica o domovinskom ratu, objasnio tadašnje stanje okupirane Hrvatske i istaknuo važnost skupova potpore generalima te priznanje prava na samo-obranu i slobodu.

Vezani članci Slika nije dostupna Hoće li presuda generalima usporiti dovršetak pregovora s Europskom unijom? Slika nije dostupna Kakve li ironije: Pravima iz 'hrvatskog članka' koristili su se svi osim - Hrvatske!

>> Mesić za 'Politiku': Hajka na mene zbog skretanja pozornosti

>> Obrani Markača zločinački pothvat, Gotovininoj topnički dnevnici

U ime prisutnih zahvalio se Kanadi koja nas je primila i omogućila bolji život. Naveo je važnost kanadskih institucija koje su utemeljene na demokraciji, pravdi i dubokom poštovanju prema svojim ratnim veteranima koji su pali za njenu slobodu. Završio je svoj govor potičući na ujedinjenje i borbu za istinu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju