Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Carina zaplijenjeni duhan čuva na nekoliko lokacija. Doznajte dokad se sve to mora čuvati.


Carina tu robu mora čuvati u skladu sa zakonom, odnosno sve dok neko rješenje ili presuda ne postanu pravomoćni. No sav zaplijenjeni duhan vrijedi zapravo milijarde kuna i sve to na okupu izgleda kao jedna prava mala tvornica ili obrt, jer se tamo nalaze i strojevi i alati za preradu duhana.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Zaplijenjena tona i pol duhana koji je trebao doći u Hrvatsku Slika nije dostupna Iza njih je iznimno uspješna godina, a možete ih sresti bilo gdje

Pušači koji se ne žele ili ne mogu odreći svoje ovisnosti, odlučuju se i na ovakav ilegalan način nabavke duhana. Prema nekim podacima u Hrvatskoj je svaka treća odrasla osoba pušač i ako uzmete u obzir cijenu kutije cigareta, naravno, ovisi o kojoj je marki riječ, mnogi pušači danas tvrde da im je u trenutnoj situaciji jednostavnije koristiti duhan, jer prođu s 50 kuna mjesečno.

Država zbog ovog gubi milijune! Jeste li i vi među krivcima za to?

No iz Carine upozoravaju da treba posebno pripaziti s tim takozvanim uličnim duhanom, jer nikad ne znate što unutra možete dobiti. To je ipak duhan s crnog tržišta i treba uzeti u obzir i možda nehigijenske i kojekakve druge nepovoljne uvjete.

Carina apelira i poručuje da neće stati u sprječavanju raspačavanja ilegalnog duhana te ističu da će češće kontrolirati i granične prijelaze i autobuse i pošte te poštanske pošiljke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook