Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Opreza nikad dosta

Objavljen rat duhanskoj industriji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carina zaplijenjeni duhan čuva na nekoliko lokacija. Doznajte dokad se sve to mora čuvati.

Carina tu robu mora čuvati u skladu sa zakonom, odnosno sve dok neko rješenje ili presuda ne postanu pravomoćni. No sav zaplijenjeni duhan vrijedi zapravo milijarde kuna i sve to na okupu izgleda kao jedna prava mala tvornica ili obrt, jer se tamo nalaze i strojevi i alati za preradu duhana.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić, novinar Nove TV rekordna zapljena Kako je pala uigrana ekipa? "Ovo postrojenje teško da možete nabaviti na internetu ili obližnjoj trgovini" Švercani duhan Slučaj iz Samobora Carina se pohvalila ulovom: "Nosio je tri PVC vrećice, otvorio vodovodni šaht i sadržaj iz vreća spremio..."

Pušači koji se ne žele ili ne mogu odreći svoje ovisnosti, odlučuju se i na ovakav ilegalan način nabavke duhana. Prema nekim podacima u Hrvatskoj je svaka treća odrasla osoba pušač i ako uzmete u obzir cijenu kutije cigareta, naravno, ovisi o kojoj je marki riječ, mnogi pušači danas tvrde da im je u trenutnoj situaciji jednostavnije koristiti duhan, jer prođu s 50 kuna mjesečno.

Država zbog ovog gubi milijune! Jeste li i vi među krivcima za to?

No iz Carine upozoravaju da treba posebno pripaziti s tim takozvanim uličnim duhanom, jer nikad ne znate što unutra možete dobiti. To je ipak duhan s crnog tržišta i treba uzeti u obzir i možda nehigijenske i kojekakve druge nepovoljne uvjete.

Carina apelira i poručuje da neće stati u sprječavanju raspačavanja ilegalnog duhana te ističu da će češće kontrolirati i granične prijelaze i autobuse i pošte te poštanske pošiljke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene