Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snima spot

VIDEO Bivša NBA superzvijezda Dennis Rodman u Sjevernoj Koreji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekscentrični bivši NBA košarkaš Dennis Rodman doputovao je u Sjevernu Koreju kako bi za medijsku kompaniju VICE snimio spot.

Bivši košarkaš, koji se 'proslavio' imidžom 'lošeg momka' čije je tijelo istetovirano i 'ukrašeno' piercingom, odigrat će i košarku s lokalnim košarkašima, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

>> FOTO Ovo su prve Instagram fotke iz Sjeverne Koreje!

Jedan od najboljih defanzivaca u povijesti NBA na taj način će pokušati utjecati na smanjivanje političkih tenzija koje postoje između SAD-a i Sjeverne Koreje, ocijenili su predstavnici medijske kompanije VICE.

Rodman je istakao kako se nada da će utakmici s vrhunskim sjevernokorejskim košarkašima prisustvovati i sam lider te zemlje Kim Jong Un.

Kako je priopćila kompanija VICE, američki sportaši nadaju se da će sudjelovati u svojevrsnoj 'košarkaškoj diplomaciji', tako što će voditi kamp za djecu i odigrati košarku s lokalnim košarkašima.

'Da li je slanje Dennisa Rodmana i Globetrottersa u Sjevernu Koreju čudno? Jest, ali traženje zajedničkog jezika na košarkaškom terenu je divna stvar', rekao je osnivač VICE-a Shane Smith. Istaknuo je kako ti 'kanali kulturne komunikacije jesu netradicionalni, ali su važni, jer drže veze između naroda otvorenim'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene