Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapošljavanje mladih

VIDEO 67 milijuna eura čeka: Prilika za sve s dobrom idejom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U travnju stiže prva isplata novca iz EU za zapošljavanje mladih. U dvije godine, Hrvatska će ukupno dobiti 67 milijuna eura.

Tim će se novcem financirati čak 28 mjera. Inače, cijeli taj paket koji se zove Garancija za mlade, već se provodi, a on ima zadaću mladima do 29 godina, koji završe obrazovanje u roku od 4 mjeseca pomoći pronaći posao ili ga vratiti na dodatno obrazovanje. Što se pak tiče tih 28 mjera, medju mladima je najpopularnija ona najkontroverznija mjera, a to "volontiranje za 1.600 kuna." Jer broj je u dvije godine porastao za 105 posto, s 4.890 u 2011. na 18.034 u prošloj 2013. godini.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Iz EU stiže novac za zapošljavanje mladih, evo koliko

Popularno je biti i sam svoj šef pa se u mjeru samozapošljavanja uključilo 256 posto više nezaposlenih dakle brojka 967 je u 2013. porasla na 5.462.

U prošloj godini mjere pomoći HZZ-a pri pronalasku posla koristilo je više od 53.000 građana, od toga više od 55 posto mladih do 30 godina.

"Osoba kada dođe u zavod, može očekivati jednu informiranu podršku od početka , oblikovanje svojeg poslovnog plana, a potom može podnijeti zahtjev za potporu za samozapošljavanje", kaže Ivan Rogina Pavičić iz HZZ-a.

Projekt EU mlade bi trebao pripremiti za zanimanja koja se na tržištu rada traže. S primjenom započinje sredinom travnja. "Za ove prve dvije godine 2014. i 2015. imamo već za programe zapošljavanja mladih znači predviđeno 67 milijuna eura", ističe Dario Baron, pomoćnik ministra.

Za Hrvatsku koja je treća zemlja u Europskoj uniji po nezaposlenosti mladih, to svakako otvara nove mogućnosti. Svi oni koji imaju dobru ideju u ovim mjerama bi mogli pronaći svoju priliku.

Za provođenje mjera za zapošljavanje iz proračuna je prošle godine osigurano 510 milijuna kuna. Taj iznos je krajem 2013. godine i potrošen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene