Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Finale veslačke regate

Veslanje: Split pobjedio Oxford

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni Oxford ni Cambridge, pobjednik je splitsko sveučilište! Veslačka ekipa osmerca domaćina pobijedila je danas u finalu međunarodne veslačke regate 'Sveti Duje' koja se održava u sklopu proslave svetog Dujma.

Split je jedini grad na svijetu u kojem dvije posade prestižnih britanskih sveučilišta međusobno odmjeravaju snage, osim u Londonu na Temzi. 'Do zadnjeg metra se nije znalo tko će biti prvi, bilo je gadno totalno', rekao je Josip Maretić, iz posade Sveučilišta u Splitu. Ovo je šesti put da na regati svetog Duje sudjeluju Oxford i Cambridge, koji su se do sada uvijek izmjenjivali u pobjedama. No ove godine Oxford drugi, a Cambridge četvrti iza Riječana. Iako je kišno vrijeme više podsjećalo na Britaniju nego Dalmaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proslavile i rođendan Trio za pamćenje: Postavile novi svjetski prekoatlantski rekord, jedna od veslačica ima neizlječiv rak Slika nije dostupna Motiv nepoznat Detalji krvoprolića u američkoj školi: Učenik (15) ubio troje i ranio osam osoba - "Sve je trajalo svega pet minuta"

'To je ono njihovo, ono englesko vrijeme, a bilo je, bilo je skoro krupa bilo je ledena kiša ajme i zagrijati se bilo je teško i bilo je ajme hladno', kaže Maretić. No nakon pobjede nije bilo hladno ni za skakanje u more. Iako nisu dobro završili utrku, dečki s prestižnih sveučilišta u Splitu se sigurno dobro zabavljaju.

'Ne mogu zamisliti bolje mjesto gdje smo mogli doći na utrku', rekao je Geoff Roth, iz posade Cambridgea. 'Sinoć smo uspjeli vidjeti grad, plesao se tango u gradu. Geodd je kanadski šampion stoga je sinoć pokazivao svoje pokrete', rekao je njegov kolega Nick Edelman. U sastavu Oxforda su i blizanci Cameron i Tyler Winklevoss iz SAD-a, poznati i po sudskom sporu s osnivačem Facebooka Markom Zuckerbergom kojeg su tužili za krađu ideje.

'Sporimo se nešto više od pet godina, nažalost, to još uvijek traje, ali nadamo se da će završiti dobro. Na neki način mislimo da nam nije dovoljno kompenziran naš doprinos toj ideji', rekao je Tyler. Ovih dana bit će još provoda za njih, a Splićani ih namjeravaju naučiti i neke svoje igre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene