Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OI: Veslači doživjeli prometnu nesreću, ozlijeđen trener Milinković; troje poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autobus u kojem su bili hrvatski veslači Ante Kušurin i Mario Vekić sudjelovao je u prometnoj nesreći koja se dogodila na putu prema Shunyi, olimpijskoj stazi pedesetak kilometara udaljenoj od Pekinga. U nesreći su poginule tri osobe, a lakše ozljede zadobio je njihov trener.

Autobus je krenuo iz Olimpijskog sela sa 40-ak veslača i njihovih trenera, a na pet-šest kilometara od staze izravno se sudario sa kombi-vozilom koje je prošlo kroz crveno svjetlo. 

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Slika nije dostupna Vekić i Kušurin odlučili ne nastupiti u B finalu

Poginula su tri putnika iz kombi-vozila, a autobus s veslačima je nakon izravnog sudara udario u semafor, pa u nadstrešnicu autobusne postaje i samo zahvaljujući prisebnosti vozača izbjegnuto je prevrtanje i teže posljedice.

Vekić i Kušurin su prošli bez ijedne ogrebotine, nitko od ostalih veslača nije nastradao, ali je zato lakšu ozljedu glave zadobio njihov trener iz Veslačkog kluba Trešnjevka iz Zagreba Dragutin Milinković koji je odvezen na šivanje u bolnicu.

"Udarac nije bio tako strašan, ali smo se onda počeli okretati i udarili u semafor i kućicu. Popucala su gotovo sva stakla, a ja sam, osjetivši miris benzina koji je curio, iskočio kroz prozor. Vrlo brzo sam se vratio u vozilo i pomogao Anti Kušurinu izvesti van našeg trenera koji je bio pri svijesti, ali ošamućen. Kada smo ga izvukli trener Milinković nam je samo govorio da moramo požuriti na utrku i nakraju smo zaustavili jedno vozilo i krenuli na start. Nakon svega ovoga bilo se jako teško pripremiti za utrku, ipak je to bio šok, te smo bili malo uspavani na startu. Dali smo sve od sebe, željeli smo to finale i da je staza bila samo malo dulja ušli bi kao treći", kazivao je Vekić, koji je u dvojcu na pariće sa godinu dana mlađim Antom Kušurinom iz Nove Gradiške ove godine bio četvrti na Svjetskom kupu u Muenchenu.

Vekić i Kušurin su tako u svojoj polufinalnoj skupini bili četvrti, a u borbu za medalje plasirala su se prva tri čamca - Australija, Slovenija i Novi Zeland. Vekić i Kušurin su 500 metara prije cilja bili na četvrtoj poziciji, ali za trećim Slovencima Lukom Špikom i Iztokom Čopom zaostajali su više od tri sekunde. U završnici su se uspjeli još primaknuti, ali trećeplasirani Novozelanđani Nathan Cohen i Rob Waddell su ipak bili za 73 stotinke brži.

Naš dvojac na pariće stoga će se ipak morati zadovoljiti B finalom i borbom za plasman od sedmog do 12. mjesta u četvrtak u 11.30 sati po hrvatskom vremenu. 

"Bio je to dan koji ćemo zauvijek pamtiti", kazao je 26-godišnji Osječanin Vekić nakon polufinala u kojem im je metar i pol nedostajao do najvećeg uspjeha u karijeri, no toliko ih je dijelilo nekoliko sati ranije od smrti ili teškog ranjavanja. 

Više o zbivanjima na Olimpijskim igrama pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene